Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

8 juni 2021, Snöå

Het regent de ganse nacht maar wij liggen lekker droog in de koffiebar. De kinderen hebben zich in de zetels genesteld, de grote mensen hebben hun matje uitgerold. De grote mensen hebben ook een lichte kater…

Sores en Sultan zorgen voor een heerlijk ontbijt. We eten allemaal samen. Brood uit Cyprus, yoghurt, kaas, tomaten, schapenkaas en 2 kannen koffie! Helemaal wat we nodig hebben.

De dag start zoals elke dag. De kinderen duiken in hun schoolboeken en wij in de fietszakken. Tegen halfelf zijn we vetrekkensklaar. Daaaaag Sores en Sultan! Bedankt voor jullie gastvrije ziel en open kijk op het leven!

De lucht is afgekoeld maar ziet er nog steeds onheilspellend uit. Dikke regenwolken glijden voor, achter en naast ons maar we kunnen telkens ontsnappen. Op een paar kleine drupjes na blijft het helemaal droog!

We beleven onze eerste lekke band van de reis. Gelukkig ter hoogte van een bakeri die uitgebaat wordt door een bejaard koppel. Ze hebben er de beste kanelbullars ooit. Met stukjes appel in en een beetje kardemom. Het is een grappig duo. Voor hun gevel hangt een bord “langzaam rijden, spelende gepensioneerden”

De rit gaat vlot. Glooiend, goeie asfalt, aangename temperatuur en een heel rustige weg. We zitten ondertussen in Dalarna en komen nog maar weinig verkeer tegen.

Gasboete stop

We rijden naar een hut vandaag, aan het Storsjön meer in Snöå. Het is er weeral niet slecht. Een meertje, een steigertje, een avondzonnetje. Nanou en Ramon zijn niet weg te slaan van de meren. Ze zwemmen, dobberen en plonzen waar en wanneer ze maar kunnen.

Bart en ik doen nog een wandelingetje. De kinderen mogen kiezen tussen meegaan of de matjes opblazen. Ze kiezen voor matjes opblazen.

Een gedachte over “Grijs, zwoel en glooiend

  1. mapa schreef:

    Dag expeditie Bartgrietson, mammie en pappie zitten bij dit zomerweer elke dag aan de cabine, het is echt genieten !
    Als wij al zo genieten van ons stukje natuur, wat moet dat dan voor jullie niet zijn in het paradijs !
    Kusjes en knuffels aan alle vier !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: