Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

7 juni 2021, Frederiksberg

We kunnen maar moeilijk vertrekken. Het is gezellig op het erf van Sam, Leen en Jara de Italiaanse waterhond. Ze hebben het daar mooi voor elkaar. Een oud woonhuis dat in orde staat, veel grond en vooral stilte, rust en een eenvoudig leven. Inspirerend!

Het is weeral bijna middag als we ons losscheuren en ons op de fiets begeven. Daaaag mooie mensen! We rijden de stoffige weg op terwijl dikke onweerswolken zich aan het hemelplafond vormen. De hitte hangt over het land en het onweer als een zwaard van Damocles boven ons hoofd. Na een korte lunchstop is het van dat. Dikke druppels, de lucht geurt zwaar naar water op hete asfalt. Het rommelt, het flitst en in no time zitten we in een waar inferno. Knallende donder, bliksemflitsen links en rechts, bakken en bakken regen. Ik vertel Ramon dat de bliksem altijd het hoogste punt kiest. Met al die bomen en meren naast ons zijn we perfect veilig. Ik stel vooral mezelf gerust …

Ik blijf fietsen, fietsen en fietsen met Ramon die de JBL box onder zijn regenjas houdt waaruit Tourist gesmoord klinkt. Fietsen op adrenaline door de bliksem en de donder. Ik kan pas stoppen met trappen wanneer we Fredriksberg binnenrijden en ik het flikkerende neonlicht van een pizzeria zie. De pizzeria, onze veilige haven in regendagen! Bart en Nanou zitten een stuk achter. Nanoutje zonder regenbroek. Die zit nog bij mij op de fiets, aiaiai… Ramon en ik drinken een koffietje en een theetje (en eten elk 2 chocoladebommen) in de pizzeria. Wanneer Bart en Nanou binnendruppen nemen we een biertje, een sapje, we kleden ons om en bestellen uiteindelijk pizza en burgers.

Exotisch in de pizzeria

Ondertussen praten we met de uitbater, een sympathieke Koerd die ook van fietsen en wandelen houdt. Hij heeft net een wandeling van 70 km achter de rug. Veel blaren op zijn voeten, fietsen is beter! Het blijft ondertussen regenen. Hij en zijn vrouw nodigen ons uit om te overnachten in hun koffiebar recht tegenover de pizzeria. Een uitnodiging die we niet afslaan. We worden nog maar eens hartelijk ontvangen, hebben leuke gesprekken en iedereen voelt zich snel thuis.

Nanou vindt de zetel
Ramon vindt een paard

3 gedachtes over “Een warmteonweer en een koffiebar

 1. Hilde schreef:

  Klank en lichtspel: hebben wij hier vorige week ook gehad en ik zou het niet graag meemaken op de fiets tussen de bomen .. De kindjes zijn wel superflink zeg ! Dikke knuffel 😘
  Hilde

  Like

 2. Sam vandewoude schreef:

  Het was top jullie bij ons te mogen verwelkomen. Hopelijk komen jullie snel terug 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: