Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

4 juni 2021, Ängsjön

Vannacht sliepen we voor het eerst met enkel de binnentent. Dat zag er keigezellig en luchtig uit. Jammergenoeg sliepen we allemaal – behalve Ramon – niet fantastisch. Het wordt niet meer zo donker en met enkel de binnentent is het nachtgevoel helemaal afwezig. Nanou lag ook op een gigantische boomwortel.

Zonnen in de binnentent
Ramon slaapt overal als een roosje

De ochtend staat in teken van een blitzbezoek aan de volkskliniek van Arvika. We hebben medereizigers! Wormen! De kinderen hebben wormen in hun kak, witte wriemelende wormen. Ze vinden dat zeer fascinerend en praten over bijna niets anders dan over die wormen. Een bezoek aan de apotheek levert niets op. Zonder voorschrift, geen medicatie. En zo zitten we om 11u stipt met de ganse familie in de wachtkamer van de volkskliniek en een kwartier later staan we buiten met een voorschrift. We vieren de actie met een grote ijscrème op een plein. En een pilletje.

Door heel die wormenhistorie is het na de middag als we aan onze etappe beginnen. Het gaat van kakelverse asfalt geurend naar de olie en blinkend in de zon naar veel te steile gravel over grote keien en zand. Maar we fietsen heel mooi en komen bijna geen auto’s tegen.

En dan gaat het plots recht naar beneden, naar een prachtig meer met voor onze neus een kleine hut, een plaats om vuur te maken en een plekje aan het water voor de tent. Het water is koud, ons bier niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: