Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

5 juni 2021, Solberg

Het is een trage ochtend. De plek is te mooi en te stil om snel te vertrekken. Er wordt een extra koffierondje gezet en zwaar gewerkt!

Verse kleren
Verse energie
Vers water
Verse kennis

Het is bijna middag als we vertrekken. Het gaat de eerste 10 km zalig naar beneden langs een prachtige weg door een bos met klaterende rivier aan onze zijde. De hoogtemeters vliegen eraf, tot we ergens weer afslaan naar een vuil gravelpad en het stijl omhoog gaat. Bart geraakt fietsend boven, ik moet afstappen en duw met Ramon de fiets omhoog.

Het ploeterpad is vandaag van korte duur. We zitten snel terug op asfalt en tegen 13:30 staan we in Sunnen, 30 km verder. Het rijdt er vol met oude Amerikaanse auto’s met een gigantische geluidsinstallatie. We hebben dit al vaak gezien onderweg. Knappe Chevrolets in felle kleuren steeds met open ramen en knallende muziek. Vandaag rijdt het er vol van. In Sunnen eten we Aziatisch op een terras. De kinderen eten köttbullar en frieten met stokjes. Het is er precies een festival met al die feestkarren.

Na de lunch en de dagelijkse supermarktstop willen we nog een 12 km fietsen en een kampeerplaats zoeken. Geen vindskydd op onze route vandaag. We rijden nog maar eens langs een groot meer en perfect op ons pad is er een afslag naar een schiereilandje. Er staan een paar huisjes en dan is er een grote parking met daarachter een tuin van Eden. Een prachtig glooiend park met dik zacht gras, fruitbomen, een klokkentoren, een groot kruis en een Zweedse vlag.

We mogen niet kamperen in de tuin van Eden maar wel op de parking. Voor de rest zijn we wel welkom in de tuin. Het is er heel gezellig. Zwemmen in het meer, aperitieven op een bankje in de avondzon, voetballen in het zachte gras en nog eens zwemmen.

Bart steeds in de weer met de beste plaats zoeken voor het zonnepaneel

Na de avondzwem wandelen we nog eens rond het schiereilandje en zien plots een ottertje opduiken in het avondlicht! Op camera dan nog wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: