Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

3 juni 2021, Arvika

Daaaag Budalen! Opruimen, inladen en de piste in. De piste mag je letterlijk nemen, de eerste 10 km gaan over dikke gravel met verse grote stenen. En veel stof. En zon. We rijden precies in de brousse.

We fietsen naar Arvika, een 40 km verderop. Bart heeft een date in een bike repair shop. Zijn ketting schiet door. Het is een korte etappe maar wel een hele schone. Langs frisse meertjes en gravelpadjes door het bos.

Even de tenen koelen
Even bezinnen

In Arvika rijden we recht naar de fietsmaker. Er wordt gesleuteld aan de fiets, verbroederd met de fietser-fietsenmaker en petjes gewisseld. Spaak en spier blijft in Arvika.

Nanou keiblij met haar nieuwe klak
Ramon kreeg een babytruitje maar hij vond dat het teveel spande

De dag is voorbij in no time. We zoeken nog eens een vindskydd op 5 km buiten Arvika. Er is een meertje om te zwemmen en te plonzen. Eindelijk! Dit is hoe we ons zweden hadden voorgesteld. Fietsen in de zon en elke dag zwemmen in 1 van de ontelbare meertjes. Er komen ook een paar groepjes jongeren zwemmen. Eén groepje komt het bospad afgewandeld met een giga box op wieltjes die ze met 3 duwen. Ze zijn braaf en luisteren heel zacht naar hun harde muziek.

Het is een mooie avond. Zoals steeds is de lucht oranje en roze als de zon ondergaat. Zoals steeds drinken we een warm biertje dat al de ganse namiddag in de zijzak van de fietszak zit. Zoals steeds spuit het bier uit het blikje als we het open trekken. Zoals steeds maken we een vuurtje. Zoals steeds is het knus in de tent. Zoals steeds kunnen Nanou en Ramon niet slapen want het is nog veel te licht en zoals steeds liggen ze 5 minuten later in dromenland. Het zijn fijne routines.

Matjes opblazen Nanou style

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: