Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

26 mei 2021, Rankmossen

Het regent de ganse nacht, de ganse ochtend, de ganse middag en de ganse avond. Nog steeds.

Vanmorgen in de tent nog warm in de slaapzak overlopen we de route van vandaag. Komoot wil ons alweer over een autosnelweg sturen. Bart tekent het stuk opnieuw, de snelweg loopt over een paar bruggen over het Vättern meer. Zonder snelweg betekent dat 15 km omrijden over Zweedse natte gravelpadjes. Een lange natte dag.

Na 25 km fietsen in den drash warmen we op en drogen we in een pizzeria kebab in Askersund. Na de lunch volgen 15 heavy kilometers. Nat zand, steentjes en boswegels met sporen zo diep dat we stroomopwaarts in wildwater rijden. Juichen doe ik wanneer ik de asfalt zie. Je bent raar zegt Nanou.

Onze volgende pauze is Laxå. We beloven de kinderen taart en chocomelk na 50 km in deze zondvloed. Helaas geen koffiehuis, café … zelfs de snookerpalace is gesloten. Dan maar een chocomelk en cappuccino in de supermarkt. Drup drup.

Dan resten er nog een dikke 10 km tot aan de hut. De laatste gaan door een mooi oud woud. De hut is zalig. We zijn nat tot op ons vel. Een dak, een vuur, een slaapzak (en een extra aflevering van stranger things).

3 gedachtes over “Heavy rain

 1. Hilde schreef:

  Ohhh.. heel de dag in de regen…. hopelijk raken jullie lekker opgewarmd bij het vuur.
  Dikke kus schatties,
  Hilde

  Like

 2. Fien De Geyter schreef:

  Gelukkig is de liefde warm. De liefde voor reizen, fietsen, buitenlucht en elkaar ❤️
  (Meliger dan dit word ik niet 😄)

  Like

 3. Carine schreef:

  Sjonge sjonge..!! Wat een weertje hebben jullie toch😱😱 jullie zijn toch taaie rakkers😉 Ik duim voor een stralende zon en warmte alom! Keep on smiling !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: