Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

27 mei 2021, Kristinehamn

Een warme nacht in onze donsslaapzak. Voor de hut vormt zich een klein plonsbad, Bart ziet 1 van onze lege IPA blikjes plots voorbij drijven en graaft nog een kanaaltje richting bosbeek voor het slapen gaan. We werpen nog een paar blokken op ons vuur en vallen in slaap bij het knetterend vuurtje en de tikkende regen. Wanneer we om 8u uit de hut komen staat heel het bos onder water maar de regen is gestopt.

Het is een saaie rit met noordenwind op kop. We rijden langs een hoofdweg, een breed tochtgat met weinig variatie. Gelukkig vinden we vandaag wel taart op onze route!

Taart en chocoladebommen

De blondies zien een lucratief zaakje in de bermblikjes op de hoofdweg. In Zweden zijn die goed voor 1 Kroon statiegeld. Na 15 km hoofdweg moeten we een blikjesstop inroepen. We zitten vol! Maar ola pola, 35 Kroon rijker zijn ze met hun vangst! Goed voor een zak chips en een sapje in de Stora Coop!

We sluiten de dag af op een camping in Kristinehamn waar er geklonken wordt op 2000 km op de teller en goei weer vanaf morgen! Skol!

2 gedachtes over “2000 km! En nu zon graag!

 1. Fien De Geyter schreef:

  Zalig! Bekers verzamelen op een festival in ruil voor gratis drank of blikskes langs de bane voor chips, het werkt ALTIJD!

  Hoera voor de schone weide of berm!
  Hoera voor de gevulde maag!
  Hoera voor de gratis kater of puistjes!

  Like

 2. Hilde schreef:

  Goed gedaan zeg ! Dikke duim voor Nanou en Ramon 😘. Dat stuk taart hebben jullie dubbel en dik verdiend..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: