Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

25 mei 2021, Harge Uddar

De tent in de hut is een winner. Geen muggen, geen helling, geen licht. We slapen lang en goed. Een lekker ontbijtje van muesli en passievruchtenyoghurt voor we vertrekken! Of toch niet…

Om 10:30 zijn we vertrekkensklaar. We duwen de fietsen het bos uit en zijn ermee weg. De zon schijnt maar er is de ganse dag regen voorspeld en 10 graden. We zijn voorzienig en hebben een warm laagje en onze goretex aan. Regenen doet het niet. Ik zweet mij te pletter in mijn gevoerde legging en mijn extra merinolaagje. Het waait en er zijn donkere wolken en het lijkt de ganse dag te gaan regenen maar het blijft warm en droog.

Nanou in love met elk schaap op ons pad

Er is veel gravel en veel wind en het is vermoeiend fietsen. Bijna moeten we rechtsomkeer maken door een auerhoen die midden op ons pad staat te baltsen en ons zijn territorium niet binnenlaat. Het is een groot beest. Zijn hoofd ligt in zijn nek, zijn snavel wijst naar boven en hij maakt een prehistorisch geluid. We staan eerst wat geamuseerd te kijken en te filmen maar dan komt hij plots op ons af gestormd met zijn akelig geluid en zijn kop in de lucht. We stappen af en proberen er al stappend voorbij te komen. Dat lukt. Maar niet snel genoeg. Hij zit ons achterna tot we uit zijn territorium zijn. Weggejaagd door een grote kip.

Toen zag hij er nog schattig uit

De eindbestemming van vandaag is Harge Uddar, een natuurgebied aan de bovenste zijde van het Vätern meer. We parkeren onze fietsen aan een idyllisch strandje met zand en rotsen. Na een klein wandelingetje in het natuurgebied begint het dan toch te regenen. We eten onder de shelter, kruipen vroeg in onze tent en kijken naar stranger things.

The dry lagoon
The wet lagoon
Geen bikini vandaag
Cinema time!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: