Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

24 mei 2021, Borensberg

Helemaal weggedoken in de slaapzakken en met een beetje chemische muggenspray in ons haar slapen we lekker en diep in onze stadshut. We ontwaken met zicht op een weide koeien waarvan er 3 aan het stoeien zijn. Ze rammen en springen op elkaar. Volgens Ramon spelen ze van vleeshoop. Ons nest is opgeruimd als de eerste joggers passeren. De kinderen leggen zich aan nog wat schoolwerk en wij drinken een koffietje.

Het is een zonnige mooie fietsdag. In de ochtend fietsen we landelijk en redelijk vlak tussen gele koolzaadvelden en mooie grote boerderijen. Het gaat goed vooruit en wat een zalig weertje!

We lunchen op een terrasje langs het Göta Kanal en daar fietsen we de rest van de dag. Langs het water, onder grote esdoorns, zigzaggend tussen de schapen en de lammetjes. Er wordt wat afgekird op onze fiets.

Het is heerlijk weer. Ramon heeft het zelfs gewaagd om zijn broekspijpen af te ritsen. Er wordt nog in een groot meer geplonsd voor we een bos induiken en onze vindskydd opzoeken.

De vindskydd is gigantisch en er zitten ook gigantisch veel muggen. Onze tent past er net in. Wat een meevaller!

In de brievenbus

Het is een mooi plekje, een groot bos met veel wandelpaadjes, een meer, een eilandje en een grote plek waar de hut staat. Er volgt nog een collectieve inspanning om hout te zoeken en in stukken te hakken voor ons avondvuurtje. Maar eerst een aperitiefje in de zon.

Een gedachte over “Göta Kanal

  1. wegzijnwij schreef:

    Oooh… aperitieven in de zon… ik wil ook!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: