Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

23 mei 2021, Ulstämma naturreservat

We slapen als roosjes in onze hut in de bush. De vogels beginnen al vroeg aan hun lied. Vooral ganzen, eenden en een koekoek. Het is heerlijk om de natuur te horen ontwaken en al zeker als je bed uitkijkt op boomtoppen en een glanzend meer. De dagen worden merkbaar langer, om 4:15 komt de zon op. Vanaf volgende week gaan we noordelijker, de middernachtzon tegemoet.

Ontbijten, opruimen en terug door het bos naar de fietsen. Die staan nog steeds waar we ze gisteren achtergelaten hebben. Ook van de partij zijn een zwerm muggen die het op ons gemunt hebben. We hebben een lokale muggenspray die zeer chemisch ruikt maar de muggen lijken er geen fan van te zijn en landen niet op ons vel.

Het is van alles wat vandaag. We starten in de regen, daarna schijnt de zon, het is zwoel met zotte dikke wolken en uiteraard worden we ook een paar keer uitgeregend. Maar het is sinds vorige week een pak warmer geworden. Ook ‘s nachts blijft het rond de 10 graden. De lente is nu echt wel in het land. Op een paar dagen tijd hebben alle bomen blaadjes gekregen en onderweg ruikt het zoet naar bloesems.

Kopermijn on the road, in de 18de eeuw gingen ze hier al 400 meter onder de grond

We eindigen in een natuurdomein vlakbij Linköping. Er is een vindskydd waarin we ons geïnstalleerd hebben met meer passage dan anders, beetje gelijk de Blaarmeersen maar dan groter. We zijn allemaal zeer moe vandaag en liggen om 21u al in onze slaapzak.

Een gedachte over “Lente

 1. mapa schreef:

  Wij beleven thuis een late herfst, veel wind, regen en koud voor de tijd van het jaar, dus niet veel verschil met Zweden.
  Hopelijk komt er een kentering en komt er na regen zonneschijn !
  Geniet ondertussen maar van de gigantische natuur en het wilde leven !
  Kusjes en knuffels

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: