Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

22 mei 2021, Håstenås kyrkskog

Afscheid van ons paradijselijk vakantiehuisje. Kuisen, inladen en de 20 uitgeklopte tapijtjes proberen op de juiste plaats terug te leggen. Nog een laatste koffie op het steigertje en het is bijna middag als we vertrekken. Niemand heeft zin om weg te gaan maar de frigo is leeg en het bier is op. We hebben weinig keuze dus.

We vertrekken in de zon in short en sandalen (behalve Ramon, lange broek en schoenen… altijd). Na 10 km is de eerste bui daar al. Kort en krachtig. We lunchen in de zon in Valdemarsvik aan het haventje. De kinderen geven de helft van hun brood aan de eenden omdat ze “zo schattig naar hen kijken”.

Er volgt een vlotte rit met de wind in de rug en een onweer onderweg. Donder en bliksem. Nanou vindt het eng. Deze keer waren we niet optimistisch en hebben onze regenkleren al aan wanneer de lucht erg grijs en zwart wordt. We zijn al helemaal ingepakt voor de eerste donderslag klinkt.

Hello onweerswolk

En dan rijden we de weg af een gravelpad op. Onze vindskydd ligt een paar kilometer van de weg in een natuurgebied “Hästenäs kyrkskog”. Na een paar kilometer gravelen moeten we naar rechts een wandelpadje in voor de laatste kilometer. Het is echt een wandel wandelpadje. Over bemoste boulders en omgevallen bomen. Prachtig is het maar de fietsen krijgen we er niet langs. We duwen ze tussen 2 bomen en nemen enkel mee wat we nodig hebben.

Tsjolen met de fietszakken

Maar wat een slaapplaats krijgen we hiervoor! Een pracht van een hut met vuurplaats, bankjes aan een klein meer midden in een oud bos! En de zon begint ook nog eens te geven. Het kamp wordt gemaakt, hout gekliefd, vuur aangestoken, matjes geblazen en spaghetti gemaakt. Het lijkt even te gaan onweren, maar alles glijdt voorbij en we blijven de ganse avond aan ons vuurtje zitten.

Kliefles
Bonne nuit

2 gedachtes over “Back to nature

 1. Hilde schreef:

  Wat een prachtig plekje weeral. Nanou heeft nog wat klieflessen nodig maar oefening baart kunst !
  Dikke kus !
  Hilde

  Like

 2. Daniël en Mieke dendooven-cocquyt schreef:

  T is een beetje zoals hier : een regendag, wat zon, een bui…maar voor jullie is ‘t vakantie en genieten !
  We volgen jullie van uit Damme. Groetjes D & M

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: