Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

19 – 21 mei 2021

We blijven 3 dagen in een klein huisje in Bankeböte, een gehucht in de archipel rond Valdemarsvik. Het is een magische plek. Er is niets dan rotsen, water, eilandjes en groen rond ons. Er is zon. Er zijn zeekayaks en een kano. En daar leven we ons super hard mee uit. De eerste dag voorzichtig, eens proberen en zien wat het geeft. Mijn kuikens alleen op het water in hun lange smalle kayak. Ik vind het spannend en hoop dat het tuig niet omkiepert. Dat doet het niet. Bart toont zich meester in geduld en koelbloedigheid en maakt Nanou en Ramon vertrouwd met de zeekayaks. Ze zijn er snel mee weg.

We bricoleren iets zodat Ramon zijn bril niet zinkt

De zeekayaks zijn een openbaring. Ik heb alleen nog maar in brede logge kayaks gevaren. Wat een verschil zijn deze snelle, wendbare lichte boten. En! Er zit een kap over je benen waardoor je niet kletsnat bent na een tochtje.

De volgende 2 dagen doen Bart en ik een tochtje samen in de ochtend. In de namiddag gaan we samen met de kinderen op pad. Met 2 in de kayak en 2 in de kano. Er is veel leven op het water. Sternen, ganzen, zwanen, eenden, aalscholvers… We zien zelfs 2 visarenden in duel met een kraai die zijn gebroed beschermd. En zwanen die opvliegen. Ze maken een uniek geluid, het lijkt of ze aanlopen over het water om zich te lanceren.

Het is prachtig in de archipel. Ze ligt bezaaid met weelderige rotseilandjes die een groot Peter Pan gehalte hebben. Afgesleten rotsen begroeid met bomen en struiken stijgen uit het water. Het water is minder zout dan de zee en minder koud dan de meren waar we al in geplonsd hebben.

Bart en ik varen de laatste ochtend richting volle zee. Waw! Daar is de horizon en de deining.

Ready to jump in !
Bart moet afkoelen
Horizon!

Horizon… iedereen neuriet dagelijks Tourist zijn lied. Ramon is fan en wij luisteren met hem mee. Als aangepast schoolwerk heeft hij de volledige tekst opgezocht, overgeschreven en van buiten geleerd.

Verder wordt de winkelkar leeggegeten en de volgende etappe aan elkaar gebreid. Het gaat richting Dalarna via Karlstad. En zo doorkruisen we Zweden van West naar Oost terug naar West. Gelijk een flipperkast.

Onze oase

Voor de rest gebeurt er niet veel…

de fietsen krijgen rust …
De fietsers ook …
Bart beleeft zijn wildste verjaardagsparty ooit en maakt een puzzel van 1000 stukjes
Er wordt gelezen, gehangen, gebreid, gelegen in het beste plekje van het huis…
En of course… wordt er elke dag minstens 1 keer van de steiger gedoken

5 gedachtes over “Peddelen in Valdemarsvik

 1. Annick schreef:

  ♥️♥️♥️

  Like

 2. Anna schreef:

  Hoe zalig daar! En wat een plek om 40 te worden Bart…
  Heerlijk!

  Like

 3. Doreen schreef:

  Met andere woorden: het paradijs…

  Like

 4. Hilde schreef:

  Jullie kuikens doen dat heel goed 😘

  Like

 5. Maarten Decombel schreef:

  Wat is het steeds genieten als jullie post binnenloopt! We voelen ons altijd 2 minuutjes mee op vakantie… Prachtig om zoiets met de gastjes te doen.

  Groetjes! Maarten

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: