Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

18 mei 2021

Goedemorgen lieve 40-jarige man diep in je slaapzak, goedemorgen slaapkopjes, goedemorgen naaktslak op mijn schoen.

Het is een mooie dag. De zon komt door de bomen piepen, het is nog frisjes in ons kampement. Een vuurtje, een paar rondjes bialetti, we hebben geen haast vandaag. Er wacht een huisje op ons aan de kust, 35 km verderop. De kinderen doen schoolwerk aan het vuur, Ramon verbrandt principieel alle bladeren uit zijn rekenschrift dat hij heeft afgewerkt.

Om 11u30 rollen we gestaag naar Valdemarsvik, een klein stadje aan de Oostkust. We gaan op restaurant in de kleine haven, ruiken de zee en hebben goesting in de komende dagen. 3 nachten in een klein huisje in een mooie archipel. Het huisje ligt ver van alles. De eerste winkel is 20 km verderop. Dat wordt stouwen op de fiets. We hebben een giga kar maar alles geraakt wonderwel aan boord. Wat een vracht, en dat voor 3 dagen zonder winkel. Gelukkig hebben we niet voor de Pamir Highway gekozen.

We vertrekken pas uit Zweden als we alles geprobeerd hebben
De kar!
Hmmmmm…
En fietsen maar

We ruiken de rust en vlammen naar het huisje. Het gaat ook vooral bergaf, dat helpt wel. Onderweg zien we kraanvogels voor ons uitvliegen en 2 elanden. Waw! Het is even zoeken maar we komen alweer in een stukje paradijs terecht. Een klein huisje met grote ramen, een steigertje en enkel bomen, rotsen en zee rond ons. We klinken op Bart zijn verjaardag en springen in de avondzon allemaal nog eens in de zee.

Helemaal van ons!
Magic…

3 gedachtes over “Feestdag in het peleton

 1. Hilde schreef:

  Amaai, dat is een prachtig plekje…. en eten voor twee weken ! Geniet ervan en tik nog maar eens op de verjaardag van Bart. Dikke kus.
  Hilde

  Like

 2. Fien De Geyter schreef:

  Prachtig!
  njut av det kära!

  Like

 3. Roize schreef:

  Maar zeg, dat is het paradijs daar! Wat een plek om 40 te worden!!! Nu ben ik pas echt jaloers 😉. Have fun sweeties and a happy one B-meister! X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: