Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 mei 2021

Vandaag wordt er regen voorspeld van 9u in de ochtend tot de volgende dag. Deze keer zijn we voorbereid. We jagen om 8:30 de kinderen de tent uit en alles is opgeruimd om 9u. Of beter gezegd alles staat, hangt, ligt onder het afdak. Anderhalf uur later zijn we ingeladen en helemaal waterproof. Overschoenen en al.

Good morning regendag

Er zijn donkere wolken links en rechts maar regenen doet het niet. Wel warm in de goretex. Na een kleine 30 km langs een rustige weg door naaldbossen rijden we voorbij een zeer schone vindskydd. Een vindskydd is een overdekte hut voor wandelaars of andere trekkers. Je hebt ze in alle soorten en maten. Meestal zijn ze halfopen, staan er bankjes en is er een plek waar je vuur kan maken. De vindskydd op ons pad is een topper. Twee grote vuurplaatsen, een massieve tafel met banken, een droogtoilet en vooral een dak! We lunchen bij een vuurtje. Dit buitenhotel hoort bij een Nationaal Park, het Ycke Naturreservat. Een oeroud bos, met duizenden zwammen, mossen en schimmels. Één van de weinige bossen in Zuid-Zweden die zonder enige menselijke inbreng gedijen. Het is hier goed en we zijn benieuwd naar wat zich in de bossen bevindt. We blijven hier vandaag. En waw, wat een prachtig oerbos is dit.

Oerbos

Het bos is een beleving. Ook de kinderen zijn onder de indruk. Het is vol groen. Alles is bedekt met mos, in alle tinten groen en blauw, harig mos, korstig mos, zacht mos… Op omgevallen bomen groeien nieuwe bomen en grote zwammen. Het dwingt respect af dit stille groene bos. We blijven op de paden en laten de natuur met rust.

De rest van de dag hangen we rond het vuur, Nanou en Ramon maken sleutelhangers voor iedereen, we eten worstjes op een spiesje en de rest van de marshmallows. De dag kabbelt verder en ‘s avonds is de aangekondigde regen daar dan eindelijk. Maar bij een vuurtje onder een afdak (en een halve liter) is dat zeer gezellig.

De B was nog niet af

4 gedachtes over “Ycke Vindskydd stop

 1. Mieke Callewaert schreef:

  Wat is ons Griet aan het breien
  in dat superbos ?

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Een sjaal Mieke, lekker warm 😉

   Like

 2. Hilde schreef:

  Amaai jongens, wat een prachtige omgeving. Onze dagelijkse portie natuur en avontuur, dit keer met een sprookjesachtig sausje erbij.. We kijken al uit naar wat komt ! Dikke kus,
  Hilde

  Like

 3. Fien De Geyter schreef:

  Waw!!!
  P R A C H T I G!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: