Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

11 mei 2021

Het regent op ons strand, al uren. Volgens de weersvoorspelling zou het om 9u stoppen. We blijven in de tent wachten tot het stopt. Ondertussen heeft er zich een gigantische plas gevormd tussen het grondzeil en het tentzeil. De tent is precies een waterbed. Maar stoppen met regenen doet het voorlopig niet. Bart en ik kruipen toch maar uit de tent en drinken koffie in de regen. Het lijkt te gaan stoppen, de regenwolken schuiven op maar dan komen ze terug en begint het opnieuw te drashen. Uit de tent met koffie en regenjas bekijken we nog eens de weerkaart en onze route. Er zitten grote verschillen in weersomstandigheden op korte afstanden. We passen de route nogmaals aan en beslissen om vandaag naar Jönköping te rijden. Jönköping ligt aan het Vättern meer, het 2de grootste meer van Zweden, 1800 km2 meet het.

We rijden langs de oude weg naar Jönköping. Het is er rustig fietsen en het gaat goed vooruit. Even laat komoot een dikke steek vallen. Een verse autosnelweg werd aan onze route toegevoegd en als gewone weg gemarkeerd. Na wat zoeken en het openen van een hek langs de snelweg vinden we gelukkig een parallel fietspad.

We landen op een camping vandaag aan het Vättern meer. De kleren en de reizigers zijn aan een schrobbeurt toe.

Een gedachte over “Daar is de regen waar is de zon?

  1. Hilde schreef:

    Nanouke en Ramon, jullie blijven zo dapper ! Ondanks de regen toch nog altijd een (poging tot) smile voor de foto …
    Dikke knuffel en groetjes van Lili 😙

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: