Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

14 mei 2021

We zijn vroeg wakker op onze parking. Het is heet in de tent. Bart en ik gaan ons opfrissen in het meer. What a beauty! Geen mist deze ochtend, maar een stralende zon lacht ons toe. We zien een ottertje zijn kopje boven water steken en elegant terug in het water glijden. Het komt nog een paar keer boven water kijken en verdwijnt dan in het Vättern meer.

Nanou verslaafd aan haar Warrior Cats, Ramon verslaafd aan uitslapen
Het ontbijtbuffet is geopend!

Voor vertrek worden er nog wat sommen opgelost en regelmatige veelhoeken getekend terwijl wij de boel inpakken.

Er volgt een dag van gravelpadjes door bos en veen, langs mooie huizen, riviertjes en meertjes. En heerlijk in de zon. Bart snokt ook zijn vitessekabel door en beslist, na een paar kilometer zonder zijn achterste versnellingen de gegravelde heuveltjes te lijf te gaan, om de kabel toch maar te vervangen.

Vitessekabel vervangen.

We fietsen zeer autovrij vandaag. Langs kleine en zeer kleine wegjes. Soms gaat het wat meer bergop en is de gravel lastig om te fietsen maar de rust op de weg is heerlijk.

Lunch time!
Hello Hazelworm!

Na een 50 km gravel zijn we nogal op en eten we een groot stuk taart in een zalige ouderwetse koffiebar met porseleinen kopjes en koffie en thee à volonté.

En dan is het uit met de zon en is de regen daar terug. We zetten onze tent op op een gesloten camping aan een meertje en zijn content met het afdak van de gesloten doucheblok.

Een gedachte over “Gravelen in de zon

  1. Fien De Geyter schreef:

    Ramonneke zijn bestoft tootje… zalig! ❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: