Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 mei 2021

De dag begint met een snikhete tent. Een moment om te koesteren! We blijven nog een dagje op camping Villa Bockhoven. Het is hier goed. Ze hebben hier een sauna bij de douches. Eentje voor de mannen en eentje voor de vrouwen, die aanstaan van 19u tot 21u. Het is ook extreem rustig en vlakbij Jönköping beach.

Om 8u sta ik al met mijn grote zak vuile stinkende was aan het waskot. Het waskot gaat pas om 8u30 open. Eerst een koffietje dan maar.

Industriële machines, ik check wel 3 keer of er geen kledingstuk tussen de deur zit en dan … wassen maar!
Zelfs de messen krijgen een grondige schrobbing

Het is een zonnige dag. In de ochtend komt er een koude wind uit het noorden gewaaid, maar dan opeens voelen we de wind draaien en komt er warme lucht aangeblazen. Ongelofelijk, het is op slag 10 graden warmer en heerlijk in de zon. Voor de rest gebeurt er weinig spectaculairs. Er worden voor de verandering plannen gemaakt. Uiteraard wordt de koers gewijzigd en gaat het vanaf morgen richting GRYT!

Bart zijn tekening van Zweden was toch niet gedetailleerd genoeg

We installeren ons in de namiddag zoals de rest van Jönköping op het strand langs het Vättern meer. Het water is echt ijskoud. Maar we plonzen er allemaal in en Nanou doet zelfs een tochtje in hare zwemband.

‘s Avonds weerklinkt er veel ambiance op het strand. Het is een prachtige avond en dat meer, dat is toch echt speciaal, zo uitgestrekt, zover je kan kijken.

Een gedachte over “Strandtemperaturen

  1. mapa schreef:

    We zijn blij dat jullie het daar zo goed stellen, na al die nattigheid, koude en wind. Het is inderdaad zoeken om Nanou te vinden op dat grote meer ! Ik was toch wel vergeten zeker dat ik daar nog een winkeltje had in Zweden. Wij stellen het ook goed en we moeten jullie feliciteren met het dagelijks mooi verslag van jullie exploten, t’is gelijk de gazette van het noorden.
    Kusjes en knuffels,
    Mapa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: