Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

10 mei 2021

We slapen uit na onze zware uitgaansavond van gisteren. Voor het eerst sinds ons vertrek is het heet in de tent. Bart en ik kruipen rond 9u uit onze slaapzak en installeren ons aan een picknickbankje voor een paar koffies. De kinderen liggen nog k.o. in de tent. De lucht is opgewarmd, de zon schijnt, onze witte benen en armen zien eindelijk zonlicht.

De ochtend gaat snel voorbij. Bart maakt een tekening van Zweden en we duiden de plaatsen aan waar we naartoe willen. We zijn niet zo’n fantastische planners maar we kunnen best onze route vooraf wat uitdenken. Zweden is groot! De kinderen doen wat schoolwerk tot de zon te hard reflecteert op hun wit papier.

We nemen afscheid van Magnus, bedanken hem nogmaals voor de overnachting en de gastvrijheid en zijn ervandoor. Fietsen in de zon, dat is lang geleden!

Bruinen maar!

Het is een zeer korte etappe, een 25 km naar een strandje aan een meer. We fietsen goed, met de wind in de rug, vooral bergaf. Zweden is trouwens verre van plat, geen kamikaze klimmetjes maar wel stevig glooiend. En veel water!

Het strandje is een mooi plekje maar de wind zit verkeerd en het waait er keihard. Het is ook een erg koude wind. De kinderen willen blijven, Bart en ik twijfelen, wat als de zon weg is, misschien gaat de wind liggen, of misschien wordt het nog kouder, … we verstaan elkaar bijna niet door de wind en beslissen om toch een baaitje verder te proberen.

Het volgende strandje ligt aan de rand van een dorp, er zijn een paar groepjes mensen, kinderen vooral die gillend in het ijskoude meer dippen. We rijden eerst naar een hoekje tegen de bosjes maar het is er veel te zompig. Er zit ook een zwarte slang. Ik denk een zwarte adder.

Black Adder

We zetten onze tent dan toch maar aan de andere kant van het strand, aan een zeer pittoresk stijgertje. De kinderen en Bart springen nog eens in het koude meer. Als het strand leeg is maken we een vuurtje.

het dramagehalte van het boek is steeds op Nanou haar gezicht af te lezen

3 gedachtes over “Wild life

 1. Jans schreef:

  Jullie zien er zelf ook al een beetje verwilderd uit. Ik ruik de heerlijke geur van zweet en modder bij het zien van jullie portretjes.

  Like

 2. Fien De Geyter schreef:

  Van wie hebben Nanou en Ramon die plichtsbewustheid omtrent dat huiswerk? 😅
  Geniet van de lente lieverds! ❤️☀️

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Geen idee, ik sta er ook van vertsteld

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: