Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

9 mei 2021

Het is 5 graden in ons paradijs en het drasht. Het voelt bijna vertrouwd aan. Bart fabriceert een shelter om onder te ontbijten. Het is een gedoe om alles droog ingepakt te krijgen. De tent is nat, er zitten naaktslakken op de zakken en op het tentzeil … een topmoment.

Het mondmasker als voorhoofdverwarmer

Om 10u zitten we in onze goretex en in het zadel. Hoewel het hard regent en dit voor de ganse ochtend zo voorspeld wordt laten we de overschoenen in de fietszak. Ontkenning. Het regent niet en het is niet koud en er is geen wind. Wel dus. Veel regen, veel wind, 5 graden. Zoals voorspeld. Na 25 km is het genoeg geweest. Iedereen is nat, heeft koud, gevoelloze tenen en honger. En net op dat moment passeren we een pizzeria! In Zweden is de horeca gewoon open. Het is een zaligheid om in een warme pizzeria te zitten. We zijn de enige klanten. Onze kleren hangen op stoelen en de uitbater blijft elektrische vuurtjes aansleuren om rond ons te zetten. De pizza is lekker en het is gestopt met regenen wanneer we buiten komen.

Ramon droogt zijn gat

We hebben een gigantische after diner dip en knalrode kaken maar de koers gaat verder. Veel bossen, veel rode houten huizen, ontzettend groene pelouses en veel bossen.

De weersvoorspelling is akelig correct. De regen stopt op het voorspelde uur en de zon verschijnt ook op het voorspelde uur. Om 17u is er zon en is het 17 graden. Tijd om een kampeerplek te zoeken. Langs een groot meer slaan we een paar wegjes in. Eentje loopt dood op vakantiehuisjes, eentje worden we weggestuurd. Bij de derde is het prijs. We komen op een prachtige plek aan het meer waar enkele huizen staan en spreken iemand aan. Of we hier ergens misschien onze tent kunnen opzetten voor de nacht. De huisjes hebben een gezamenlijke tuin aan het meer. We kunnen daar gerust de tent zetten. En oh ja. Er staat ook een sauna met zicht op het meer. Als je wil kunnen jullie die afhuren voor vanavond. En hier is nog een fles wijn voor na de sauna. De sauna gaat naar 100 graden, het meer is ijskoud, het wijntje smaakt!

Sauna time
All night long

2 gedachtes over “Van 5 naar 100

 1. mapa schreef:

  Na regen komt zonneschijn, na de koude een hete sauna en een lekker wijntje, dit moet de hemel op aarde zijn !
  Het gaat jullie goed !
  Kusjes en knuffels,
  Mapa

  Like

 2. Els IJs schreef:

  Oh, ik was bijna in de auto gesprongen om jullie te komen halen… Of toch op z’n minst een extra dekentje te komen brengen :-).
  Maar wat een heerlijk einde van de dag!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: