Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

7 mei 2021

Exit Göteborg. Via een fietspad langs een drukke weg verlaten we de stad. En en en… de zon schijnt. Ons plan voor vandaag is zuidwaarts te rijden via de Kattegattleden. De Kattegattleden is een fietspad van 390 km dat langs de kust loopt tussen Göteborg en Helsingborg. Het eerste klein stukje Kattegattleden is heel erg mooi. We rijden naast het water dat glinstert in de zon, langs rotseilandjes in de zilte zeelucht.

Het pad buigt wat meer landinwaarts door een soort golfrepubliek. Na elke bocht ligt een nieuw golfveld, glooiend groen in de zon. De velden worden ook druk begolfd. Er zijn velden voor beginners, een soort schietbaan met allemaal mensen in kotjes op een rij die op golfballen slaan. Het veld is één en al golfbal, het lijken wel bloemetjes. Op alle terreinen loopt er volk. En dat allemaal op een doordeweekse vrijdagnamiddag, een parallel universum lijkt het wel.

Golfterreinen achter elke bocht

Na de golfbelt komen we op een fietspad langs een drukke baan. Een zeer lang stuk rondom een schiereiland, volledig langs de drukke weg. En niet langs de zee, die hebben we al een tijdje niet meer gezien. We besluiten om middendoor te rijden, langs kleine wegjes en via boswegels. In een bosje vinden we een mooi plekje voor de tent. Onze eerste nacht into the wild. En het is er eentje met alles erop en eraan. Een vuurtje, een beekje en een pintje vaneigens.

Bagage ketting
…maar wat een mooi plekje…
… beetje koken…
… beetje lezen…
… skol…

4 gedachtes over “Back on track

 1. Hilde schreef:

  En Ramon blijft het uur in de gaten houden..
  dikke kus
  Hilde

  Like

 2. Annick schreef:

  Oh, waaaw ♥️

  Like

 3. Piet schreef:

  In mijn hoofd reis ik mee, leuk om volgen en veel plezier!

  Like

 4. Doreen schreef:

  Pintjes koelen in een beek…vakantie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: