Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

6 mei 2021

Tussen de camions rijden we om 9:15 de ferry af, Göteborg binnen. Het is voor de verandering koud, grijs en nat maar Hej we zijn in Zweden en vanaf morgen wordt het warmer. Dat heeft de weerapp ondertussen al meer dan 100 keer bevestigd. Vanaf morgen gaat het steady up en het blijft hangen op + 15 graden. De weerapp werd de voorbije weken tot in het oneindige geconsulteerd. Vreselijk was het. Een dag slecht weer, dat gaat. Ook een volgende dag is te doen. Maar shitty weer zolang de voorspellingen reiken dat is deprimerend. En maar refreshen in de hoop dat er een zonnetje verschijnt. Maar nu zijn de vooruitzichten positief en dus ook de vibes! Vandaag lachen we de koude en de grijze lucht toe! Bye bye bastards!

Hello Sweden!

We blijven 1 nachtje in Göteborg. Bart heeft vanuit Nederland een nieuwe buitenband geregeld bij Gustavo, een fietswinkel in de rand van Göteborg. De juiste maat was in Groningen onvindbaar, (“nou man wat kan jou die 3 mm schelen”, jawel dus). Gustavo is de max, een enthousiaste Uruguayaan die onze fietsen van een nieuwe achterband voorziet, met profiel en Bart zijn wiel rechtzet. We babbelen over fietsen, Zweden, familie, krijgen thee en ook elk een lekkere kanelbullar.

Gustavo makes your day

De rest van de dag splitsen we op. De mannen gaan een nieuwe Bialetti scoren en een horloge voor Ramon. Hij heeft nog een verjaardagscent die hij wil verzilveren en wil een digitaal horloge met lichtje en stopwatch. Nanou heeft een nieuwe broek nodig. Het kind groeit terwijl je ernaar kijkt.

Hij vraagt om de minuut “raad eens hoe laat het is”

Het is raar om rond te lopen in Göteborg. Mondmaskers zijn hier een aanbeveling, nergens een verplichting, ook niet binnen. Restaurants en koffiehuizen zijn open, je kan lekker binnen zitten, het bedienend personeel draagt geen maskers. Ik mocht – op eigen risico – zelfs een lippenstift uitproberen. Heb ik niet gedaan maar kom, wat een andere wereld!

Een koffiebar!

‘s Avonds maken we een plan voor de komende dagen. Waar naartoe? Het ziet er allemaal groen en vol meren uit! Zweden is gigantisch na Nederland!

Een gedachte over “Göteborg: making plans

  1. Fien schreef:

    Prachtig darling! ❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: