Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

5 mei 2021

De dag begint vroeg in ons kabouterhuis. Regen geselt de ganse nacht het ijzeren dak, ik ben heel vroeg wakker en blij wanneer de wekker om 7u afloopt. Bart heeft ook niet fantastisch geslapen, de kinderen als roosjes, bedwelmd door de vernislucht. Klein drama na de korte nacht, de bialetti is verschwunden. Geen koffie dus. Aaargh! We vliegen met de wind in de rug naar Leer, shaffen uns nog een doos FP2 mondmaskers aan en staan een half uurtje voor vertrek klaar op het perron. Ik vind het spannend. Nanou ook.

Oef koffie!

De trein rolt binnen en heeft grote deuren voor de fietsen. Yes denken we. We duwen de fietsen naar binnen, blokkeren gans de boel maar erop is erop denken we. De conducteuse denkt er anders over. Deze trein kan geen tandems vervoeren, ze moeten reglementair ingehaakt kunnen worden om mee te kunnen en dat kan hier niet. Dat is waar ik dus wakker van lig. Uiteindelijk wil ze een uitzondering maken en mogen ze toch mee, in een andere wagon. De conducteuse en haar collega zijn één en al hulpvaardigheid om de fietsen zo reglementair mogelijk in te haken en helpen ons ook bij het uitstappen in Bremen. Ik ben fan van de Deutsche Bahn.

Reglementair gepositioneerd

De volgende trein is een luxe geval. We kunnen bijna al fietsend binnenrijden en onze kolossen parkeren.

Olé! Een parkeergarage!

De laatste trein is minder luxueus maar de fietsen passen erin en niemand valt ons lastig. Al bij al was het geen al te traumatiserende ervaring. Elk station had een lift waar de fietsen net in pasten. Die in Hamburg was defect waardoor we 1 keer moesten sleuren. Het Duitse spoorwegpersoneel was extreem hulpvaardig.

En dan belanden we om 15:30 in Kiel, 3 uren voor de afvaart. Er is een droge grote lobby, we hebben een leuk gesprek met een Duitse fietsreiziger met prachtige Surly terwijl Ramon en Nanou zich bezighouden met een knuffelmuis en een trapleuning. Ze zijn ondertussen experts in zichzelf entertainen met een prul.

Om 17u, na de paspoort check en de coronatest check, rijden we aan boord. Het voelt heel goed. Iedereen popelt om aan het Zweedse hoofdstuk te beginnen!

Fietsen aan boord !
Ötis aan boord!
Blondies ook aan boord!

10 gedachtes over “Wir schaffen das 2

 1. wegzijnwij schreef:

  Gute Fahrt! Bra Resa! Ook van ötis 😉

  Like

 2. Annick schreef:

  ♥️DeutschePunktligkeit2.O ♥️

  Like

 3. Anna schreef:

  Oh mannen! You Made it! Heerlijk op de boot naar Zweden geraakt! Wat een tocht is deze C- tijd! Echt knap zoveel doorzettingsvermogen en lef, geniet van jullie tocht! X

  Like

 4. Mieke Callewaert schreef:

  Jullie shaffen das goed.
  Ik geniet van jullie verslag zulle en de foto’s vaneigens. Doei

  Like

 5. Els schreef:

  Mo zo zalig. Zweden! Griet je glundert echt op alle foto’s! Wat een fijn gevoel om je zo te zien.
  Ötis 🤣 wij zijn fan

  Like

 6. Doreen schreef:

  Laat de stress nu maar varen!

  Like

 7. Roize schreef:

  Maar schatties goed gedaan! Ik dacht al 48u en al die kilometers, ik onthou vooral dat de Deutsche Bahn zo fietsvriendelijk is, daar gaan wij zeker ook eens goed gebruik van maken! We gaan deze zomer overigens de Vennbahn fietsen, geïnspireerd door jullie natuurlijk. en afgelopen weekend zijn we gaan kamperen in de kempen bij 1 graad des nachts, you are my heroes! 😉 Geniet van Zweden, grtjs aan Pippi en co! xx

  Like

 8. Karen schreef:

  Wat heerlijk om jullie avontuur van ver te volgen! Zweden wordt… kaneelkoekjes, water, bossen en genieten 🙂

  Like

 9. Hilde schreef:

  Oh Nanouke .. ik voel haar stress.. Blij dat jullie vlot op de boot geraakt zijn. We reizen verder mee !
  Dikke kus

  Like

 10. Joke schreef:

  Geniet zo hard van Zweden! Vind het zalig om jullie avontuur daar te volgen. Heel veel groetjes daar. X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: