Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

4 mei 2021

Onze laatste ochtend op de zolder van Yvonne. Zoals elke dag drinken we koffies in bed tot de kinders wakker zijn. We slagen erin om de verpakking van 30 pads in 3 ochtenden op te maken. Het blijft slechte koffie, die Senseo maar het smaakt wel en het is vooral gezellig! De wind giert langs de daken, het wordt een zeer onstuimige dag.

Na een opruimactie is het tijd voor de neus- en keelzwabber. Bart en ik hebben een afspraak voor een sneltest in het testcentrum in Groningen. 5 keer draaien in de keel en 5 keer in de neus. We mogen zelf het neusgat kiezen dat wordt aangevallen. Tweemaal negatief. Wat een geluk! We fietsen door een buitje en zijn kletsnat als we terug bij Yvonne aankomen.

Abstracte kunst in het testcentrum

Dan zwaaien we Yvonne uit, we begonnen ons al helemaal thuis te voelen op haar gezellige zolder met de duiven in de dakgoot en de afwas die elke dag naar boven werd gebracht. Iedereen weer regenjas, regenbroek, handschoenen, overschoenen aan. Het waait heel hard, 5 à 6 Beaufort, met hevige rukwinden en felle buien. We hebben een rit van 50 km te doen. Maar voor eens waait de wind in de goede richting. We hebben helemaal wind mee.

De snelste etappe ooit. We halen snelheden van 30 km/ uur. Zo rap ga ik zelfs niet als ik bergaf fiets. We rijden langs gigantische mooie boerderijen met grote schuren en prachtige woonhuizen. De graanrepubliek van Nederland.

Vliegen maar!

We landen op een campinkje aan de grens met Duitsland. Het is geen privé camping maar eigendom van de plaatselijke voetbalclub. De camping is net open en er wordt nog geklust. De douches en toiletten zijn net klaar. De trekkershut is ook net klaar. Er liggen nog natte druppels vernis op de grond en de lucht is niet te harden. Wel gezellig en droog. En we krijgen er nog een paar gratis biertjes bovenop!

Pas vernist!
Home is waar mijn kippensoep is!

3 gedachtes over “Wir schaffen das 1

 1. Hilde schreef:

  Olala… we hebben veel aan jullie gedacht vandaag. Blij dat jullie niet in de tent verblijven… We zagen ze al vliegen richting Kiel. Aber sie haben es geschafft 👍

  Like

 2. Fien De Geyter schreef:

  Zalig!
  Je kan jullie mat ook als parachute aanbinden en kitesurfen met de fiets! Moja zeg, wukn goedidee!!!

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Dat hebben we gedaan. Nanou heeft de mat vastgehouden . Ze is al in Zweden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: