Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

2-3 mei 2021

Groningen is instant love. Een jonge stad met veel studenten, kleurige senioren, fietsen, lage bebouwing, schattige gevels en het leeft er! We slenteren rond en genieten van de kleine binnenstad, de mooie gevels, de onverwoestbare Martinitoren waar ze heel trots op zijn, het water met zijn hoge en lage kade, tweedehands klerenwinkeltjes, de vibe van een artistieke studentenstad… We doen een paar essentiële aankopen en een terrasje of course!

Geen gezaag meer over te veel licht in de tent als we willen lezen
Vers wolletje voor de laaaaaaaaaange sjaal
… omdat het kan…

We hebben een Airbnb geboekt wegens te koud, teveel regen en teveel wind. Hopelijk is het de regen voor zonneschijn. De Airbnb is de bovenste verdieping van een huis. Het is er klein maar heel gezellig. Er is geen keuken. We brielen wat met eieren in de microgolf en eten tapa’s op het tapijt. En er is Yvonne, ze doet de afwas, steekt de fietsen onder een zeil, staat haar badkamer af want die heeft een bad en die van ons niet. Onze kamer hangt vol met tentzeil te drogen, home sweet home…

Ontbijt met scrambled eggs en witte badjas
De onverwoestbare huiswerkmakers
Drogen maar!
Nanou kookt! Slaatje met focaccia, mozzarella, tomaatjes, paprika en appelmoes of course.

Duitsland… het is me wat. Iedereen moet getest worden als we erdoor reizen of niet? En moeten we niet in quarantaine als we er een week over doen om erdoor te reizen of niet? En mogen we er wel doorreizen? De reacties via warm showers zijn ook uiteenlopend. De helft van de mensen die Bart aanschrijft wil ons heel graag ontvangen, de andere helft zegt dat het verboden is ons te hosten. Na wat overpeinzing beslissen we om niet te fietsen maar de trein te nemen naar Kiel. Zo zijn we in 5 uur in plaats van 7 dagen in Kiel. Het plan is strak. Dinsdag Corona test, woensdagochtend trein en ‘s avonds de boot op. Zo is ons testresultaat nog geldig als we op donderdagochtend in Zweden arriveren. Om Zweden binnen te komen is een test nodig die maximum 48u oud is. Dat zou in orde moeten zijn.

Een gedachte over “Groningen

  1. Hilde schreef:

    Dat ziet er heel lekker uit Nanou ! De appelmoes is je persoonlijke touch hé
    Dikke kus pateekes
    Hilde

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: