Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

1 mei 2021

Eén van de schoonste dingen aan het slapen in de tent is het concert in de vroege ochtendgloren. Weer of geen weer, elke ochtend is het een getsjilp en gekwetter van jewelste.

Vandaag duiken we 5000 jaar terug de tijd in voor een serie hunebedden. De hunebedden zijn gebouwd uit zwerfstenen die in de IJstijd naar Drenthe uit Scandinavië zijn meegevoerd. Toen het ijs aan het eind van de ijstijd smolt, bleven de meegevoerde stenen achter. Ieder hunebed is een tombe gemaakt van enorme, massieve stenen. In Drenthe zijn er 52 hunebedden te vinden. We bezoeken er vandaag 7 die pal op onze route liggen. De kinderen vinden het vooral leuk om erop te klimmen en van steen naar steen te springen. Ik probeer niet te kijken als ze springen. Even is het alarm. Bart en ik zitten op een bankje de lunch uit te stallen wanneer er een geschreeuw klinkt. Het is Nanou. Oh neen… Ze staat in spreidstand tussen 2 grote stenen en geraakt er niet meer af. Oef…

Gelukkig vergeten ze soms dat ze hun helm nog aan hebben
My favorite… hunebed D21/D22 onder een reusachtige beuk

Na de hunebedden gaat het richting Groningen langs het Nationaal Park de Drentsche A en nog veel ander groen en hei.

We blijven een paar dagen in Groningen waar we onze doorsteek door Duitsland naar Kiel gaan voorbereiden. In Duitsland zijn toeristische overnachtingen momenteel nog steeds verboden. Het is wel toegestaan om Duitsland te doorkruisen en daarbij het grondgebied zo snel mogelijk te verlaten. Zo snel mogelijk staat niet gespecificeerd. We hebben een 350 km te doorkruisen om in Kiel te geraken. Via warm showers zoeken we tuinen om te overnachten. En een negatieve Corona test hebben we ook allemaal nodig. Ook de -12 jarigen. In Duitsland is het serieus. Ik zal blij zijn als we erdoor zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: