Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

30 april 2021

We ontbijten in het Proathuus met sapjes, melk, koffie en veelkleurige hagelslag.

Atleten ontbijt

De natte tent gaat in de zak en de zakken op de fietsen. We zigzaggen tussen de zwarte naaktslakken die ons fietspad bevolken. Nanou telt er 37 op 1 strook tijd. Vandaag rijden we een groot stuk door een prachtig nationaal park, het Dwingelderveld. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied in West-Europa, het bestaat uit moerassen, bosgebieden, venen en het stikt er van de vogels. Er zitten ook adders maar die zien we niet.

Na 15km heidegenot fietsen we terug op landelijke wegjes in dit dunbevolkte deel van Nederland. We zien opnieuw veel ooievaars, echt indrukwekkend, ze komen dichtbij en vliegen zomaar boven ons hoofd. Rond de middag passeren we een marktje en slaan brood en avondeten in en een gigantisch lekkere cake gemarmerd met latte machiatto. We rijden opnieuw de bush in, er is honger en daar is een bankje langs een schoon stuk heide. We stallen brood, kaas en charcuterie uit. Wanneer onze theetasjes vol zijn begint het te druppen en kort daarna te drashen. In open veld met geen boom in den omtrek. Snel eten schatjes…

Na de lunch is het gedaan met de drash en fietsen we alweer heel mooi, door het Elperstroomgebied. Boswegels, gravelpadjes, mooi groen!

2 gedachtes over “Drash o’clock

  1. Annick schreef:

    ♥️♥️♥️

    Like

  2. Fien De Geyter schreef:

    Ja mama? Waarom film je ons en help je niet mee met onze boterhammen? 😄❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: