Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

29 april 2021

Gisteren lag ik na 15 minuten Jumanji in dromenland. Na een heerlijke nacht van 10 uur slapen en 2 koffies begint het te druppen. Hij is daar… de aangekondigde depressie die al de ganse week op de KMI app blinkt.

Het is nat en de lucht zit vol regen. In no time is de tent zeiknat. Bart en ik ruimen op terwijl de kinderen in een keukentje zitten met de muesli en de Griekse yoghurt. Op de camping staan prachtige tipi’s met een kacheltje en dikke tapijten. Zouden we toch niet nog een nachtje blijven en bij het kacheltje liggen? Zeer verleidelijk wanneer er voor de ganse dag veel regen wordt voorspeld. Maar helaas, Nederland heeft meivakantie, alles zit vol. Voor we vertrekken video bellen we nog even met mijn vader vanuit zijn papegaaien crèche. Hij heeft 2 papegaaien die hij met de hand opkweekt, ze zijn zo tam als wat. Ineens is er tumult aan de andere kant, de papegaai zit in zijn haar.

En Lili zegt ook hallo!

En dan is het tijd voor een natte dag door Drenthe op de fiets. Het eerste stuk van de rit staat in teken van Jumanji. Ik krijg de film naverteld vanaf het moment dat ik in slaap ben gevallen. Helemaal dus. Scène per scène met zware discussies wanneer de volgorde van de scènes niet wordt gerespecteerd “…neen eerst was er de vleesetende plant en dan pas de aardbeving… neen eerst kwam de aardbeving…”

Supermarkt pauze

We belanden op een verzopen boerderijcamping nabij Ruinen waar we de rest van de namiddag in een tot receptie omgebouwde schuur doorbrengen. We klinken op onze 1000ste kilometer met een frisse Heineken en een Calipo tussen foto’s van geiten en konijnen die met naam en geboortedatum aan de muur hangen.

2 gedachtes over “1000 km

 1. Hilde schreef:

  Wauw.. 1000 km al ! Hopelijk wordt het wat droger de komende dagen (hoewel de groententuin snakte naar een goeie douche). Dikke kus,
  Hilde

  Like

 2. Annick schreef:

  Woawww ♥️♥️♥️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: