Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

22 april 2021

We slapen heerlijk op onze natuurcamping in Lierop. Het kampeerterrein is een pareltje, volop in het groen, met verschillende hoekjes en veldjes, door elkaar gescheiden door hoge bomen en volle struiken. Er is een overdekte stookplek waar Bart bij het ochtendgloren een vuurtje stookt. Het is 7u. De kinderen slapen nog en met een koffietje bij het vuur bekijken we wat er mogelijk (en vooral niet mogelijk) is na Nederland.

Romantisch bij het vuur

Om 8u halen we de kinderen uit hun donsnest (de tent ligt elke ochtend vol pluimen) en installeren hen aan het vuur met de yoghurt en de muesli. Ramon is niet van het vuur weg te slaan en loopt tot we vertrekken met gloeiende stokken rond. Hij vergeet ook bijna te ontbijten. Nanoutje maakt ondertussen een lijstje met Franse woordjes die ze er vandaag in wil rammen.

We vertrekken om 9u45. Een record. Het is een hele mooie fietsdag. We rijden veel minder verkaveld dan de vorige dagen. Vandaag vooral weides, asperges, bossen, heides, Franse woordjes en veel wind.

… en af en toe een ploeterstrook in het zand natuurlijk
Franse woordjes oefenen Nanou style

Onze bestemming vandaag is Cuijk op een naturistencamping of all places. Het was de camping die het meest op onze route lag en het naturisme is door de frisse temperaturen niet verplicht. Er is ook een SAUNA! En het is er ook echt geweldig, zacht groen gras, er staat Westmalle koud, er is een open haard en zei ik al dat er een sauna is? Er is ook een trampoline en er zijn go-carts, everybody happy dus.

2 gedachtes over “Een sauna!

  1. Robin schreef:

    You had me at ‘donsnest’, blij online met jullie mee te reizen. Ik wens j’een klein gelukje achter elke bocht. Mijn kuiten jeuken om in het spoor te kruipen en stiekem noteer ik elke camping.

    Like

  2. Fien De Geyter schreef:

    Misschien moet je daar gewoon 9 mnd blijven. Google staat vol foto’s van bomen en zandwegen en Zweden. Photoshop daar jullie in en niemand zal weten dat je 9 mnd in jullie blote flikker in en uit de Nederlandse sauna gelopen zijn. Strak plan? Ik dacht het wel 💪😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: