Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

23 april 2021

We slapen als roosjes in een naar eucalyptus geurende tent na de verkwikkende sauna. ‘s Nachts blijft de temperatuur flirten met het vriespunt wat steevast voor een kletsnatte tent en een frisse ochtend zorgt. Koffie in de zon is altijd goed en zeker als er een houten vloertje ligt.

Brabants stilleven

We geraken maar traag op gang. Door de sauna en het nagenieten na de sauna (in de living bij de haard) zaten we allemaal later in ons bed. Terwijl we opruimen hangt Maria, de kwieke uitbaatster van de camping, de was op. 78 is ze en zo fit als een hoentje. Net haar tweede Corona spuit gehad. Haar man Will is 82 en loopt er ook fit en gezond bij. Beetje babbelen, nog een koffietje, de spanband niet vinden, … niet bevorderlijk voor de strakke planning.

De blondies vinden het niet erg dat op opruimactie uitloopt

Om 10u30 zijn we weg. Het is een zonnige dag met alweer een felle wind. Onze handen zijn ondanks zonnecrème intens bruin en onze armen melkwit. Er volgt een mooie fietsdag, door bossen en natuurgebied, langs rustige boerenwegels en met een veerpontje over de Rijn.

Het fietsen in Nederland bevalt ons. Veel bos en groen en mooie brede fietspaden.

We slapen op natuurcamping ‘t Peeske. Het ligt in een bos en er is hier geen kat maar het ligt wel langs een redelijk drukke baan. Gelukkig moeten de Hollanders om 22u in hun kot zijn.

2 gedachtes over “Landelijk Holland

  1. Maarten schreef:

    Héhé, ik voel me weer een beetje in vakantie als ik jullie verslagjes lees. Heerlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: