Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

21 april 2021

Ontwaken in de tent, dicht tegen elkaar in de slaapzak (en mijn nieuwe zalige liner). “Oe mama, je ruikt nog een beetje naar dat mijngas van gisteren” zegt Nanou en ze slaapt verder. Tijd voor een koffietje.

Terwijl de kinderen nog slapen zuigt Bart de volgende les Frans op om Nanou de komende 60 km te drillen in “Wat zit er allemaal in mijn boekentas?”

We fietsen verder door Limburg. Bospaadjes, woonwijken en af en toe een stuk drukke weg wisselen elkaar af. We rijden door Bree, het moment om Nanou en Ramon in te wijden in een stukje Belgische tennisgeschiedenis. Bart vertelt over de rivaliteit tussen Kim Clijsters en Justine Henin en hoe Clijsters steeds de publiekslieveling was. Nanou noemt Kim Clijsters steevast Kim Cijfers.

Vrienden onderweg

En dan nemen we afscheid van Limburg en rijden Nederland binnen. Limburg en de Kempen hebben ons zeer aangenaam verrast. Het natuurpark was prachtig en de Limburgse senioren op de fiets hebben ons hart veroverd. Steeds bruingebrand, een brede glimlach en een sympathiek woordje in dat heerlijke accent.

Bye bye België!

De namiddag vordert moeizaam, er staat een stevige noordenwind, onze benen zijn moe, het is een lange dag. Gelukkig eindigen we steeds in schoonheid op de Lieropse Heide. Die heide… wat een exotische aanblik geeft die toch, precies of er elk moment een giraf kan opduiken!

2 gedachtes over “Oooh die Heide

  1. Philip schreef:

    Leuk om jullie ontmoet te hebben. Ben onder de indruk van wat jullie doen en mijn beste wensen voor de rest van jullie tocht… Goede reis

    Like

  2. Freek schreef:

    Zalig om te volgen ! Stel het wel bij onze Noorderburen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: