Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

16 april 2021

Na een warme nacht en een uitgebreid ontbijt in de jeugdherberg van Sankt Vith zwieren we de bagage het raam uit de fietsen op en steken ons terug in gang.

We fietsen vandaag de ganse dag langs de vennbahn. Deze slingert gemoedelijk langs en over de grens met Duitsland. De koude wind waait nog steeds maar minder hard dan gisteren. Het blijft wel fris. De zon krijgt de wolken niet weggeduwd maar af en toe slaagt ze er toch in om even door te breken.

De omgeving van de Hoge Venen is prachtig!
Bossen, weides en venen wisselen elkaar af langs een gezapig fietspad waar het nooit stijl wordt en er geen auto’s rijden. Hier en daar ligt nog een hoopje sneeuw.

We slapen in de tuin van Kalle & Susanne via warm showers. Het overdekt terras en de tuin zijn voor ons, er staat een vuurkorfje en Susanne heeft een gigantische pot linzensoep voor ons gemaakt. Het smaakt ongelooflijk! Zelfs de kinderen eten 3 borden. We worden alweer zeer hartelijk ontvangen. Ze vinden het vervelend dat ze ons door Corona geen plek in hun huis kunnen aanbieden maar doen er alles aan om ons zoveel mogelijk warmte te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: