Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 april 2021

We slapen in ons tentje bij -4. Het is steenkoud, iedereen kruipt helemaal weg in zijn donsslaapzak, maar houdt het al bij al warm. De kinderen slapen als roosjes in het midden, Bart en ik vormen een front tegen de koude aan de zijkanten.

‘s Morgens is het gaas van onze binnentent bedekt met een flinterdun laagje ijs, bevroren condens. Ook de fietszadels en het zeil waaronder onze fietszakken liggen hebben een ijslaagje. De drinkflessen, de spons en de natte handdoek zijn bevroren.

We installeren ons op het petanque veld in de zon en hangen alles wat wak, nat of bevroren is te drogen. Ondertussen zetten we een koffietje, eten muesli met yoghurt en warmen op in de ochtendzon.

Het is een koude dag, er staat een venijnige wind en de zon laat zich maar af en toe zien. De route loopt langs rustige Ardense wegels, zonder enig verkeer, soms een gravelpadje door het bos en volgt het landschap, omhoog, omlaag … Het is droog dus wordt de radio uit de fietszak gevist, jammergenoeg geen classic 1000 signaal op te pikken in de Ardennen maar een lokale radiozender die na een 10-tal kilometer toch een beetje tegensteekt. Ramon mag een plaat kiezen uit mijn gedownloade spotify albums en zo zingen wij gedurende de volgende etappe uit volle borst Urbanus liedjes mee.

Nabij Burg Reuland fietsen we de Vennbahn op. Vennbahn betekent letterlijk spoorweg van de venen en verbond ooit de industriële centra van Aken en Luxemburg. De spoorlijn werd geasfalteerd en zo ontstond een geasfalteerd autovrij fietspad van 125km lang. Het is er zeer gemoedelijk fietsen. Er kabbelen overal beekjes langs het pad met ideale picknickplekjes en er zijn op verschillende plaatsen ligzetels en bankjes geïnstalleerd maar helaas, de arctische wind blijft ons geselen en doet ons rechtdoor rijden richting Sankt Vith.

Voor de nacht kiezen we voor warmte en nemen een familiekamer in de jeugdherberg van Sankt Vith.

4 gedachtes over “Vennbahn

 1. Anna schreef:

  Hey Griet, wat leuk om jullie avonturen te kunnen volgen. We hopen dat er gauw een warme zuidenwind opduikt en dan misschien toch de grens over binnenkort….Jakob slaapt sinds gisteren uit solidariteit met jullie in de tent! Intussen is de laatste ingevroren moussaka opgegeten, nu is het ook hier plots ‘voor echt’ … verder zonder Bart’s heerlijke catering. Groetjes!

  Like

 2. Doreen schreef:

  Brrr brrr brrr maar wel mooi die vennbahn!

  Like

 3. Hilde schreef:

  En jullie zijn er zeker van dat de kindjes het nog altijd leuk vinden toch ?
  Dikke kus
  Hilde

  Like

 4. vero fonteyne schreef:

  Die Vennbahn ziet er prachtig uit. Jammer van die koude wind, anders kunnen jullie er nog meer van genieten. Aan ’t zèètje schijnt de zon uitbundig , maar die koude noordoostenwind blijft maar blazen. Hopelijk krijgen jullie stilaan iets warmer weer zodat jullie meer kunnen genieten van de natuur!! Warme knuffels aan de moedige trappers van MaPa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: