Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

14 april 2021

Gisteren hadden we een heerlijke rustdag in Erezée bij Jef en Linne. Lekker gegeten, geslapen, gedronken en helemaal opgeladen om aan een hopelijk iets zonnigere drogere week te beginnen. Ons volgende doel is de vennbahn, een mooi fietspad van 125 km dat loopt van Aken naar Trois Vierges. We willen aansluiten in Burg Reuland om van daaruit autovrij naar boven te rijden. Burg Reuland ligt op een dikke 50 km met 800 hoogtemeters tussen. Dat gaan we niet op 1 dag doen, op onze route ligt er een camping op 25 km en een museum over WO II op 6 km. Nanou heeft een bijzondere interesse voor de wereldoorlogen dus wordt het MHM44 museum in Manhay onze eerste stop.

Het MHM44 Museum vertelt over de Slag van Manhay van 23 december 1944 tot de bevrijding van de laatste dorpen op 7 januari 1945. Het is chronologisch opgebouwd en toont heel levendig de verschillende gebeurtenissen. Vooral de kijkkasten zijn zeer mooi gemaakt met een doorkijkvenster waar een film loopt net alsof je naar buiten kijkt. Er is veel zorg besteed aan het vertellen van het verhaal met behulp van uniformen en relikwieën die geschonken zijn aan het museum. Je wordt helemaal meegezogen naar die ellendige, wrede koude dagen.

In het museum kunnen we een koffietje drinken en we voelen ons op slag op café. Wat missen we die veilige, warme herbergen toch onderweg…

Een drankje + een tafeltje = cafeetje

Het is een pak in de namiddag wanneer we ons aan de Carrefour van Lierneux installeren voor een koele lunch. Er volgt nog een mooi stukje route op weg naar onze camping in Sart. Het is wel steenkoud. Het is met moeite 4 graden. De ganse dag zweven er wouwen langs ons pad, soms zo dicht dat ik blij ben dat we een helm dragen!

Wild life onderweg

De camping is een schraal geval, en lijkt zich nog niet in seizoensmodus te bevinden. We vinden toch een plekje aan een weide, waar het als je de blik enkel recht voor je houdt best wel idyllisch is.

Camping containerpark
Best view of the camping

5 gedachtes over “Hoge Ardennen, lage temperaturen

 1. Fien De Geyter schreef:

  Heerlijk!
  Was Nanou niet te hard onder de indruk van de oorlogstaferelen?

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Dat viel goed mee. Ze vindt de camping enger dan de oorlogstaferelen.

   Like

   1. Roize schreef:

    Haha, ja die ardense campings kunnen soms wel eng zijn. Wij stonden eens in Marienbad op een camping waar een week eerder een moord bleek gepleegd te zijn, gelukkig zijn we dat pas achteraf te weten gekomen…
    Goed bezig schatties! Het weertje wordt warmer en de Europese grensen gaan ook weer open dus hop hop avanceren maar 😉
    Veel plezier daar nog, ik volg met plezier mee 🙂

    Like

 2. Katrien Windels schreef:

  Verhip, we zullen mekaar net gemist hebben. Wij sliepen eergisteren in Burg-Reuland (kuz) en gisteren aan het meer van Butgenbach (camping, -4 gr!), … Prachtig de Vennbahn, maar wel koud! Goeie reis!

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Aha! Ik ben al benieuwd! Hopelijk met iets hogere temperaturen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: