Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

Begin 2020 kochten we tweedehands 2 Pino Hase tandems. In maart brak de pandemie uit. Ieder werd aan zijn huis gekluisterd en er werd nog nooit zoveel gefietst in Vlaanderen. De lockdown gaf ons uitgebreide mogelijkheden om testritten aan elkaar te rijgen. Vanuit onze home base in Gent zaten we in no time op één van de talrijke fietsostrades die je veilig de stad uit voeren waarna een andere wereld zich ontvouwt. Lieflijke dorpjes, boerenwegels, glooiende (Vlaamse) Ardennen. Dankzij de lockdown legden we serieuze afstanden af en kwamen we na zo’n tocht ook steeds met 0 promille thuis, er waren geen gezellige terraskes om te blijven hangen. Wel zagen we lokaal exotisch wildlife, vooral pluizige kippen en lachende lama’s.

Via routeyou tekenden we schone ritjes uit die we op onze garmins laadden. Het ging vooral richting Vlaamse Ardennen, ook eens naar Terneuzen maar dat was gans de tijd rechtdoor en een beetje saai. We deden vooral daguitstappen maar eenmaal geëquipeerd met jumbo Ortlieb tassen waren we klaar om er met de tent op uit te trekken. Onze eerste meerdaagse eindigde bijna in het station van Gent Sint-Pieters. We hadden een tweedaagse uitgetekend vanuit Charlerloi met overnachting in een bivakzone in de buurt van Chimay. We waren niet de enige die met de fiets op de trein wilden, wel de enige met een fiets van die omvang. We mochten er niet op. Onze conducteur lachte ons net niet uit. We zijn dan maar beteuterd afgedropen en naar Ronse gefietst.

De teleurstelling van de dag. De fiets mocht niet mee.

De tochtjes deden deugd! We aten zuurdesem ciabatta’s van Bakker Klaas, het was altijd goe weer, de kinderen lazen strips en trapten mee als ze goesting hadden. Maar vooral, het was het moment dat we even ontsnapten aan het huisarrest van de lockdown, het gaf ons energie en we konden er weer voor een week tegenaan.

lekker lekker!
luiaard1
luiaard2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: