Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

Onze laatste weken, dagen Mexico… plots moeten we rekening houden met de eindigheid van onze zee van tijd. We hebben nog een kleine 3 weken en willen nog naar Oaxaca, het culinaire mekka van Mexico en hebben na de uitspatting in Barra de la Cruz niet meer genoeg dagen om het traject op onze manier te trappen. Te ver, te hoog, te warm, teveel kleine baaien onderweg om in te blijven hangen. Ongepland leggen we de laatste fietskilometers van onze reis af tussen Pepes cabanas en het strand van Barra de la Cruz. Een prachtige kilometer over een stoffige dirt road, door het dorp met zijn leger slapeloze honden en hanen, langs de lagune naar de oceaan.

Eén keer raakt Bart zijn kruin tijdens het fietsen de bladeren van een boom en valt er een slang uit de boom, net niet op hem. We leggen de kilometer verschillende keren per dag af. Voor zonsopgang in het ochtendgloren, na zonsondergang en op veel momenten ertussen. Soms met de kinderen, soms alleen, soms met meeliftende surfers en hun plank(en). Dankzij de fietsen kennen we iedereen op het strand. Een busje, een surfplank, dat zijn hier de gebruikelijke accessoires, fietsen met kinderen op niet. En dat is wat de fietsen de ganse reis voor ons deden, ze brachten ons op mooie plekken maar vooral nabij veel mooie mensen. Thanks guys!

Best ride of the year!

5 gedachtes over “Last bike rides

 1. Els schreef:

  Met een plank bij de hand, rijden door gans het Mexicoland! Lijkt me een heerlijk.

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Een perfecte combinatie 🥳

   Like

 2. Hilde schreef:

  En dankzij de fietsen en je prachtige verhalen genieten wij ten volle mee en voelen we ons ook een beetje avonturier !

  Like

 3. Bieke Demuynck schreef:

  zelfs voor de thuisblijvende volgers van jullie trip zal het afkicken worden… wat heerlijk toch om een klein beetje mee te reizen via jullie updates. Geniet van jullie laatste weken!!!

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Bedankt Bieke! Doen we zeker!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: