Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

1 december 2021, Bara de la Cruz

We slapen uit na de slapeloze nacht van gisteren. Het doet deugd en het is heerlijk ontwaken in de prachtige kamer. Op de markt kochten we veel fruit, broodjes, melk, choco en yoghurt en de kiddo’s zijn blij met een ontbijt zonder eieren en bonen. Het eerste in meer dan een week tijd.

Het is alweer warm en zeer winderig wanneer we vertrekken. My God wat een stoffig winderig oord is dit. Onze volgende halte is Bara de la Cruz, 105 km verderop. We plannen 2 dagen om er te geraken, 70 km vandaag naar het volgende stadje Santiago Astata en 35 km morgen. De kustlijn is droog en rotsachtig en de weg heuvelachtig. Wanneer we de winderige vallei uit zijn gaat het omhoog. De lucht zindert van de hitte en het klimmen gaat moeizaam. Gelukkig komt er nog wat restwind aangewaaid uit de vallei die voor iets van verkoeling zorgt. De eerste klim is de zwaarste van de dag en er lijkt geen einde aan te komen. Wanneer de plaat van uberdope voor de tweede keer opnieuw heeft gespeeld – geen fut om iets anders op te zetten – zijn we eindelijk boven en kan het dalen beginnen. Na een paar bochten staat een witte pick-up die ons net passeerde op een uitkijkpunt en doet teken om te stoppen. Of we geen lift willen? Hij rijdt naar de luchthaven van Huatulco. Dat is helemaal onze richting en we nemen het aanbod zeer graag aan. De fietsen gaan met Bart in de laadbak. Nanou, Ramon en ik kruipen voorin bij Daniël. Daniël houdt van religieuze muziek en zingt luidkeels mee met de liederen over Dios en Jesus. Ondertussen rijdt hij hard door het droge heuvelachtige landschap en wijst op de weg wanneer het stijgt. Wat zijn we blij dat we dit vandaag niet moeten trappen.

Gracias Daniel!

In plaats van morgennamiddag zijn we vandaag al vroeg in Bara de la Cruz. We installeren ons in 2 cabanas op 500 meter van het strand, lunchen in de schaduw van een palapa en wandelen in de late namiddag nog eens naar het strand. De baai is fantastisch mooi, met fijn zand, gekke rotsen en machtige bergen die oprijzen achter het strand. Er zijn mooie surfgolven en er liggen veel surfers in het water. Bart haalt een plank en legt zich ertussen. Het water is ondanks de kletsende golven zeer helder, er vliegen pelikanen over, in de verte zien we dolfijnen springen.

4 gedachtes over “Pick-up ride

 1. Annick schreef:

  Dolfijn 🐬 en pelikaan 🖊 ❤️‍🔥🚀

  Like

 2. stapsgewijs schreef:

  Er zijn al even geen berichten meer geweest… hopelijk gaat alles goed met jullie? 🙏

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Alles goed hier! Wij zijn aan het leren surfen en zitten al 10 dagen op een paradijselijk strand in Barra de la Cruz. Er is hier geen internet. Enkel betalende wififiches. We genieten heel hard van de rust en de golven en mensen rond ons heen!

   Like

   1. Margo schreef:

    Gelukkig maar! Ik was bijna ongerust…. 🙂 Geniet ten volle en ik blijf trouw meelezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: