Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

9 november 2021, San Cristobal

Onze laatste dag in San Cristobal. Ik voel een beetje weemoed. Hoe leuk het leven on the road ook is, telkens we ergens langer dan 3 dagen blijven wordt het al snel een thuis.

Er is iets magisch aan San Cristobal dat reizigers doet blijven hangen. Niemand vertrekt onmiddellijk. Het is de bohémien sfeer die er hangt, de aangename temperaturen, de architectuur van lange rechte straten met gladde stenen en kleurige lage gebouwen, de groene bergen, de vele hoekjes, pleintjes, kraampjes en bars. De stad prikkelt en houdt vast. Tegelijk zijn er heel duidelijk 2 werelden. De hippe reizigers en de indigenous people. De armoede van de laatsten staat in schril contrast met de eersten.

Vandaag staat in teken van de laatste dag en nog eens doen wat we hier doen. Een nieuwe straat inslaan en een koffie drinken op een pleintje, wandelen naar de Iglesia de Guadaloupe, een glas wijn drinken, snuisteren op de artisanale markt aan de Iglesia de Santo Domingo, streetfood eten en de zon zien opkomen en ondergaan achter de bergen.

Iglesia de Santo Domingo
Calle de Guadaloupe
Iglesia de Guadaloupe
Iglesia de Guadaloupe, met neon boven het altaar ❤️

Bart en in struinen met z’n 2 door de staten en in de late namiddag halen we de kinderen uit hun hostel cocon en nemen hen nog eens mee de stad in. Aperitief op een dakterras in het centrum, de zon zien ondergaan en daarna iets eten. Geen Mexicaans maar Thaïse streetfood.

Een gedachte over “Nog San Cristobal

  1. willy poelvoorde schreef:

    Wat een mooi uitzicht op de bergen en de liefelijke straten van San Cristobal. Begrijpelijk dat het afscheid moeilijk wordt, maar we denken dat er in Mexico nog veel mooie plekjes te ontdekken vallen! Lieve schatten genieten jullie maar van al die spannende avonturen op de fiets of in de bus.
    Knuffels van mapa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: