Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

7 november 2021, San Cristobal

De beste zondagen starten met croissants, suissen en chocoladekoeken. Vooral als ze van een Franse patissier komen. Feestontbijt!

Ohlalalaaaa!

Het is een zonnige zondag in San Cristobal. Er is geen programma vandaag. De jongelui willen in de namiddag nog eens naar de souvenirmarkt, in de ochtend willen ze cocoonen in de hostel. Sinds ze hun eigen kamer hebben zijn ze helemaal thuis.

Na het ontbijt komt Sebastian langs gereden. Hij rijdt verder naar Palenque en komt afscheid nemen. Nanou heeft een armbandje gemaakt, we zullen het missen hem elke dag te zien opduiken.

Het is echt zondag. Bart en ik gaan een koffietje drinken in het centrum en naar de markt. Terwijl we de koffie drinken, klinken er steeds luidere knallen en zien we in een tegenoverliggende straat een stoet naderen. Het is feest van de Barrio Santa Lucia. Er wordt muziek gemaakt en gedanst, mensen zijn verkleed, op de wagens staan kinderen die met snoep, stiften en stylo’s gooien. Ze gooien hard en welgemikt. Naast ons staat een man te praten, hij let niet goed op en krijgt 2 grote whiteboard stiften keihard tegen zijn hoofd gekeild.

Daarna duiken we de centrale markt in. Kippen, orgaanvlees, vis, garnalen, jeansbroeken, groenten, kruiden, zoetigheid, … er is weinig dat er niet wordt verkocht. We kopen alles voor spaghetti en kruiden, cactusvijgen, kaas, bananen, tamales, cake en brood. Morgen doen we een kamikaze trip naar Palenque. We vertrekken zeer vroeg en komen zeer laat terug. We zullen alleszins geen honger lijden onderweg.

De dag glijdt voorbij. De kinderen kopen nog wat souvenirs op de souvenirmarkt. Bart maakt de zaligste bolognese saus en we kruipen vroeg in bed. Morgen komt de bus ons om 3:30 oppikken.

2 gedachtes over “Lazy Sunday

 1. Hilde schreef:

  En waren het lekkere koeken en croissants ?

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Zalige croissants!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: