Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

5 oktober 2021, Budapest

We kunnen niet op het vliegtuig. We hebben essentiële informatie gemist bij het boeken van de vlucht. Onze tussenstop in Atlanta is gewoon niet mogelijk. We mogen de VS als Belg niet binnen, ook niet in transit. Het is een horror moment. We vallen compleet uit de lucht en zijn verbijsterd. Geen vlucht, geen Mexico? Bart probeert aan de infobalie van KLM de vlucht om te boeken via Mexico City. Dat kan. Voor de hallucinante prijs van €4.500 kunnen we morgenochtend om 6u via Mexico City naar Cancun reizen. Dit is waanzin. Ramon begint te huilen, Nanou is versteend en is naar een toilet gevlucht, ik wil gillen. We hebben uren aan de KLM lijn gehangen voor de fietsen en niemand heeft ons hierop gewezen. We hebben zelfs gevraagd of we in de luchthaven van Atlanta mochten slapen omdat we daar vast zaten van 20:30 tot 8:30. Dat was geen probleem zei men aan de telefoon. We hoefden de luchthaven niet te verlaten. Uiteindelijk blijkt deze vraag onze redding. Wanneer we dit vertellen aan de KLM balie en vragen of we nadien eventueel een claim kunnen indienen om toch die eerste tickets te recupereren, zegt de man just wait one minute. Hij doet een paar telefoontjes, kijkt ons aan en zegt it’s okay, you can leave tomorrow morning with the bikes free of charge. Wat een opluchting, maar wat een stress. En hoe stom om niet te checken. Onze worries waren de fietsen. Corona, wie doet daar nog lastig over. In Hongarije bestaat het niet eens.

Back to exit.

We moeten om 4u in de ochtend inchecken en besluiten in de luchthaven te blijven. De fietsen, de zakken, de stress, de hassle, ik ben uitgeput en het idee om 15 uur neer te ploffen in een stoeltje in de luchthaven is plots zeer aanlokkelijk.

Kind 1
Kind 2
Hmmmm airport lunch!

6 gedachtes over “Aaargh

 1. Annick schreef:

  😱😱😱

  Like

 2. Katrien Windels schreef:

  OMG, ik kan mij de paniek en stress zo inbeelden! Hopelijk een happy end morgen…
  Heerlijk jullie blog trouwens, ik ben een trouwe lezer en kijk con mucho gusto uit naar jullie avonturen in Mexico! De Instagram stranden lonken 😁

  Like

  1. Fien De Geyter schreef:

   Geef toe, het zou wel heel chill geweest zijn mochten jullie een half jaar op trot zijn zonder memorabele stress-hoogtepunten he!

   Wij vlogen op en af naar Slovenië en alles – op een aircrash na – wat fout kon lopen liep fout. En twee maanden later deden we hetzelfde traject met de kinders en met een andere maatschappij (want we hadden onze les wel geleerd) en hup, we hadden het weer vlaggen!: vlucht gecanceld, luchthaven veranderd, tijdstippen veranderd, data veranderd, valiezen vermist, mails die naar bart moesten gaan over mijn afkeer vd luchtvaartmaatschappij per ongeluk nd maatschappij zelf gestuurd, handbagage (die we speciaal voor deze vlucht gekocht hadden…) te groot, …
   En o ja, we zaten ook in het buitenland toen de westerse wereld op slot en in lockdown ging … Name it en we hebben het gehad!
   Welcome to our world! 🤣
   Vliegen, tis niet voor de De Geyters weggelegd.

   Maaaaarrr, je hebt wel een tequila verdiend. Of een vat.

   Santé!
   Kus.
   En happy bday!! 😘❤️

   Like

  2. soireecongee schreef:

   Zalige stranden!

   Like

 3. Pappie schreef:

  Wat jammer dat dit mocht gebeuren, miserie ,miserie….
  Het is inderdaad zo dat je in deze wereld alles moet checken en met veel geduld aan de telefoon moet blijven plakken, plezant is inderdaad wat anders !
  Hopelijk loopt nu alles vlot en kunnen jullie tot rust komen !
  Warme knuffels,

  Like

 4. Annick Naessens schreef:

  Aan Griet. Proficiat met je verjaardag.groetjes aan jullie allen. Geniet ervan. Ook groetjes aan de Azteken

  Greet, Annick en de rest van de familie Naessens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: