Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

18-19 september 2021, Tatranska Lomnica

Onze laatste dagen vakantie in Tatranska Lomnica voor we terug op de fiets kruipen. We duiken nog een laatste keer de bergen in vanuit Vyšné Hágy. Er hangen wolken in het dal en wolken rond de toppen, maar het samenspel van zon, wolken en bergen zorgt voor een mooi spektakel. We wandelen naar Batizovske Pleso waar bij minder wolken de hoogste top van de Tatra te bewonderen valt. Vandaag bewonderen we de wolken die errond hangen. Ook niet mis.

Going up!
Wolken in het dal!
Wolken overal…
Komaan top, word zichtbaar!
2 stipjes in het groen

In de rustdagen plannen we onze volgende etappe. Die gaat naar Boedapest. Tussen ons vakantiedorp en Boedapest liggen meer bergen dan (ik) verwacht. We tekenen iets uit op komoot dat haalbaar en tegelijk een beetje off the main road is. Op 1 oktober worden we in Boedapest verwacht. We hebben vrienden op bezoek! Klaas en Betty komen een weekendje citytrippen met ons! Joepie! We hebben ruim de tijd om het traject af te leggen op niet noodzakelijk de snelste manier. We houden ervan om traag te reizen en het landschap tot ons te laten komen, langs stille en dun bevolkte gebieden. Dat maakt ons nog steeds blij.

We hebben heel erg genoten van dit vakantieoord. De Hoge Tatra is een indrukwekkend gebergte, alpien en ruig met scherpe zwarte toppen maar ook immens groene valleien met kleurige bloemen, krachtige watervallen en burrelende edelherten. De dorpen langs het gebergte waren ooit mondaine vakantieplaatsen. De hotels en de villa’s van weleer zijn er nog en stralen nog steeds de glorie van toen uit.

Grand Hotel Praha, gebouwd in 1905

Morgen ruilen we ons luxe appartement terug in voor onze tent, onze mooi opgemaakte donsbedden voor onze slaapzakken, ons ligbad voor ons wasteiltje, ons keramisch vuur voor ons gasbrandertje en onze ochtendjas met Villa Meribel op geborduurd voor … voor wat eigenlijk? Back to basics, zoveel is duidelijk. Maar vandaag nog even een saunaatje nemen en de kousen in bad steken.

Een gedachte over “End of holidays

  1. Klaas schreef:

    Tot gauw idd hé !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: