Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 september 2021, Stará Lesná

We slapen zacht in het middeleeuws kamp en kruipen vroeg de tent uit om de bergen te zien liggen in het ochtendlicht. Waw wat een beauty’s. Het is goed ontwaken in het middeleeuws kamp. Er is een goeie douche en er zijn spelletjes uit vervlogen tijden. De kruisboog hebben ze jammer genoeg meegenomen.

Goeiemorgen mooie bergen
Mon légionnaire

We rijden vandaag naar het gebergte. Ik vind het spannend en ben nieuwsgierig om de silhouetten vorm te zien krijgen. Er is zon en er is goesting. Nog 1 dag trappen en de fietsen gaan een week langs de kant. Dat vinden we niet zo erg.

We rijden onze kasteelberg naar beneden, slaan af naar een mooi pad langs de Poprad rivier en komen na een 5-tal kilometer terug op een hoofdweg. Die is goed te doen, er is weinig verkeer en loopt gestaag van dorpje naar dorpje. De dorpjes voelen zuiders aan met hun pastelkleurige gepleisterde gevels en dikke muren. Het Tatra-gebergte ligt voortdurende naast en voor ons. Ik kan er mijn ogen niet van houden. Het lijkt snel heel dichtbij.

Magisch is het om de contouren en de lijnen van het gebergte te ontwaren. Gisteren zagen we nog toppen in de verte, nu zien we de rotsen, de verschillende piekjes en de schakeringen van kleur in de zon. We slaan nog 1 nacht onze tent op naast een meute brullende edelherten, morgen hebben we een appartement in een hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: