Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

22 juli 2021, Åsbacka

We overtreffen onszelf en zijn om 9:45 klaar voor vertrek en vertrokken. De route gaat over gladde glooiende wegen. De wind is jammer genoeg een beetje gedraaid en waait vol uit het Westen nu. Gedaan met de heerlijke rugwind.

… wanneer Nanou aan Bart vraagt om zijn short een beetje op te trekken omdat je een streepje onderbroek kan zien …

We rijgen de kilometers aaneen tot we afslaan naar een gravel pad. Het eerste stukje is zanderig maar goed te doen, na een kilometer is het gewoon zand en stijl omhoog. Het is een soort trainingsparcours voor paarden met karretjes. We proberen in de sporen van de wielen te blijven en niet weg te schuiven in het zand.

De ochtendkilometers gaan al bij al zeer snel en tegen de lunchstop hebben we 40 km gefietst. We lunchen op een voetbalveldje een beetje van de weg. Er is een aftandse speeltuin en een kraan met drinkwater.

We volgen het grootste deel van de dag dezelfde hoofdweg. Het is warm en er waait een droge wind. Op ons pad doemt een man op die een fietskar voor zich uit duwt. Achter hem wappert een vlag die ik niet onmiddellijk kan thuis wijzen. Hij is Iraniër en wandelt voor de 3de keer van Zweden naar Iran uit protest tegen de Iraanse staat. Hij draagt de oude Iraanse vlag. Hij vloog al 2 keer in de gevangenis maar laat zich niet stoppen. Na deze ontmoeting zitten de kinderen vol vragen over de wereld.

Op dezelfde weg, hetzelfde moment eigenlijk, zien we ook het Zwitsers gezin dat we gisteren ontmoetten. Ze hebben 3 maanden gefietst met hun kinderen en zijn nu met hun auto op de terugweg. Het is een leuk weerzien. We kletsen wat af de laatste dagen.

Halfweg naar Stockholm!

We rijden uiteindelijk 90 km vandaag en slaan onze tent op bij een Boat Club in Åsbacka. Tip top is dat hier. Ramon geeft het droogtoilet 10 op 10.

2 gedachtes over “Naar Stockholm – 4de etappe

 1. Hilde schreef:

  Te voet van Iran naar Zweden … Geen idee hoe ver dat is maar echt wel heeeeel ver! Wat een dappere man. Weer een prachtverhaal over jullie bijzondere ontmoetingen.
  Dikke kus

  Geliked door 1 persoon

 2. Bianchis schreef:

  Hejhej, you should be somewhere close to Uppsala tomorrow…
  We could meet you there and bring a barbecue for you. What do you think?

  Bianchi-Family

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: