Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

21 juli 2021, Strömsbruk

Het is geen fantastische nacht. De E4 raast de ganse nacht door onze tent en het terrein is zo hellend dat iedereen ‘s ochtends aan het voeteinde ligt.

Volgende keer toch een kleinere tent kopen

We zijn op tijd uit de tent en op tijd klaar om te vertrekken. Maar dan raken we aan de praat met een Nederlands koppel en een Zwitsers gezin, allemaal fietsers. De Zwitsers fietsten 3 maanden met hun kinderen en hun hond in Zweden. Hun kinderen elk met hun eigen fiets, de hond in een kar. Het is fijn om andere fietsreizigers te ontmoeten. Dat missen we soms een beetje. We vertrekken om 10:45 voor een eerste supervlotte etappe. De wind in de rug en de baan licht glooiend. Vliegen doen we. ‘s Middags eten we in een restaurantje en klinken op de nationale feestdag met frieten, chocoladetaart en pannenkoeken.

Een groot deel van de dag volgen we de Kustvägen. Een mooie gravelroute langs de kust die we delen met naar Zweedse normen veel auto’s. Veel mobilhomes, veel caravans met niet altijd de meest bedreven bestuurders. Er zitten ook beren maar die hebben we gelukkig niet gezien.

Na al die asfalt en propere gravel van de laatste weken krijgen we vandaag ook een sympathiek en zanderig wandelpad. Dat doet deugd!

In de vooravond doen we een supermarktstop in Harmånger en rijden nog een paar kilometer verder naar een schiereilandje naast de weg waar we de tent opzetten. Het terrein is plat, er loopt geen E4, dat wordt lekker maffen straks!

We krijgen nog gezelschap van 3 Zwitserse vriendinnen die een stuk van de Hoga Leden gestapt hebben. We delen de tentplek en het kampvuurtje en hebben een fijne avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: