Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

13 juli 2021, Hålviken

Geen wekker vandaag. Iedereen slaapt zijn nodige slaap en dankzij het zonnescherm dat Bart gisterenavond nog gefabriceerd heeft lukt dat redelijk goed. Tegen 10u is iedereen uit de tent gedruppeld en ontbijtklaar. We ruimen op en zwaaien tegen 12u de sympathieke bijbelse camping uit. Lekker warm, pal op de middag, voelen we de Hoga Kusten in onze kuiten kruipen. Het is geen platte kust. En het is nog steeds heet in Zweden.

Er staan vandaag niet veel fietskilometers op het programma. We fietsen naar Hålviken, een ritje van 25 km. Daar willen we op een strandje de tent opslaan en wandelen naar Balestjärn, een meer met rode granieten rotsen in een mooi natuurgebied. Vooraleer we voor de laatste kilometers afslaan naar een gravelpad doen we nog een kleine detour naar de supermarkt in Bjasta.

Supermarktstop & suikerdip

Het gravelpad loopt langs de zee. De zee! Eindelijk. Zeelucht, golfjes, meeuwen, kleine strandjes… Het is een blij weerzien. Ons tentje mogen we opslaan op een klein veldje grenzend aan het strand omgeven door bloemen. Een buurman verontschuldigt zich dat hij het gras niet afgereden heeft. We were a bit lazy. Het water van de Botnische Golf is heerlijk. 22 graden en helemaal niet zo zout.

Tent opzetten, uitladen, zwemmen en dan willen we nog naar het Balestjärn wandelen. Het is na 17u als we vertrekken. Nog een paar appels in de rugzak, 2 handdoekjes en weg zijn we. We volgen een stuk van de Hoga Kusten Led, een wandelpad van 128km in dit gebied. Onze weg loopt door het Balesudden natuurreservaat, een glooiend diep sparrenbos met gladde rotsplateaus, dikke boomwortels en gladde boulders. Het is een prachtige wandeling door een oud groen woud met machtig hoge dennen.

Na anderhalf uur doorstappen komen we bij het Balestjärn, een kristalhelder meer omringd door rode granieten rotsen. In het water zie je oude bomen liggen. Ertussen zwemmen vissen (en onze kinderen).

Na de avondwandeling heeft iedereen scheurhonger. Het is bijna 21u ondertussen. Kleine misrekening.

2 gedachtes over “Hiken en biken

 1. Fien De Geyter schreef:

  Zot schoon! Enjoy sweetiepies! ❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. mapa schreef:

  Wat een schitterende foto van Nanou met haar kouwgom !
  Geniet daar maar van de warmte en de prachtige natuur !
  Bij ons is het gewoon al herfst !
  Kusjes en knuffels
  Pappie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: