Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

8 juli 2021, Stadsberget

Met een vracht verse kleren en hopelijk waterdichte jassen verlaten we de jeugdherberg van Östersund. De eerste halte is de Stora Coop, een giga supermarkt om in verloren te lopen. De kinderen besturen de kar en zijn overal behalve waar ik ben. Met mijn armen vol gerief loop ik de winkel rond op zoek naar kar en kinders. Als ik hen vind hebben ze puppy eyes en een nieuwe vriend in de armen. Ik zeg ja.

Meet Billy de krokodil.

We zijn precies de ark van Noah zegt Nanou. We hebben al 2 eekhoorns, een bever, een muis en een krokodil aan boord. Ik zeg dat de ark nu wel gesloten is.

We fietsen het eerste stuk over een skipiste en dat is een heftige start van de dag. Zweten in de zon en puffen op de hellingen. Daarna nemen we een hoofdweg en die volgen we de rest van de dag. Er is weinig verkeer en de Zweden zijn zeer galante chauffeurs. Ze schuren niet langs je en laten veel ruimte bij het inhalen. De weg is ook uitstekend om kilometers te maken. Na 55 km rusten we uit aan een meer (waar anders), drinken een koffietje, de kinderen eten een vieze hotdog, Billy de krodil wordt uitgetest en goed gevonden.

We zijn in vorm vandaag en rijden nog verder. De pauze heeft deugd gedaan, de weg is goed en de avondzon brengt verkoeling en rust. We fietsen nog 25 mooie kilometers tot aan een vindskydd een beetje van de weg.

De kinders zetten de tent op terwijl Bart en ik koken en vuur maken. Dat is hier een geoliede machine.

Het is een mooie rustige avond. En en en … Er zijn geen muggen!

Een gedachte over “De ark van Noah

  1. Fien De Geyter schreef:

    Zó ne schone foto van bart en ramonneke!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: