Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

4 juli 2021, Andersön

Iedereen slaapt zeer goed onder het gezoem van de muggen en de knotts. Tegen de ochtend zijn de knotts gelukkig verdwenen. We moeten enkel de muggen wegslaan. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nog nooit zijn we ergens zo snel vertrokken. We drinken maar 1 koffie (rondlopend over de weg) en met lange broek en mouwen en sjaal in de haren en veel spray ruimen we in een half uur (!) alles op. Ontbijten is onmogelijk. Het is een verschrikking. De kinderen wandelen weg van de fietsen. De zakken, de tent, wij, er hangt een zwerm rond, het is niet te doen. We rijden net niet gillend het plateau af.

Bastardos

Met een lege maag de dag beginnen is geen goed idee. De winkel is verder dan gedacht. Ik wil wachten met ontbijten op de winkel met een luxe maaltijd in gedachten, Bart trekt op 8 km van de winkel met scheurhonger aan de noodrem. We eten voor de winkelstop muesli met oploschocomelk en water in een bosje langs de weg. Er zijn geen muggen, er is veel honger, 1 kilo muesli in 1 keer op.

Daar zijn die lupines weer!

Het eerste uur van de dag rijden we nog op het plateau. Dan komt het Storsjön meer in zicht en is het gedaan met de schone onverharde stille wegen. We komen terug op een “drukke” weg terecht. Veel auto’s, veel mensen, veel huizen. Ik ben een beetje ontredderd en mis de rust en de leegte en de vissers. We rijden in de drukte, tussen de mobilhomes en de moto’s. We zijn wat ontredderd. De kinderen eten 2 keer taart. Eenmaal in een fjällbageri en eenmaal in een sommerbar langs de weg. Lekkere kladkaka!

Storsjön in zicht
Storsjön
Sommerbar

We rijden vandaag richting Andersön, een natuurreservaat eiland vlak voor Ostersund. We passeren nog een mooie oude ruïne van een kerk uit de 12de eeuw in Sunne. Er staan grote oude bomen rond. Het is een zeer rustgevende plaats.

Ik had gevreesd dat we over de koppen zouden lopen op Andersön maar dat is niet het geval. We rijden het eiland rond en plots merkt Ramon een eland op tussen de bomen naast ons! Een Moose! We blijven kijken tot hij elegant de benen neemt.

We vinden een rustig plekje voor onze tent aan het strand. Er zit geen enkele mug! Het is zalig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: