Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

27 juni 2021, Storsjön

Het is een frisse en regenachtige nacht op het plateau. De tent staat allesbehalve vlak. Bart en ik liggen over putten en bulten en slapen in een bolletje waar we vlakte vinden. Dat lukt wonderwel. Tussen het grondzeil en de binnentent blubbert een plas water. Maar de ochtend brengt zon en dodelijke hitte in de tent. Opstaan dus. En koffiezetten in de zon.

De rit begint met een stevige afdaling. Bart heeft mijn remblokken ververst op het plateau dus dat zit snor. We snorren naar beneden tot in Skärdalen. Daarna volgt een venijnige klim naar Ljungdalen. Aargh! Suikerdip! Snicker. Aargh! En we zijn boven. Ljungdalen is een petieterig dorp met prachtige rivier en startplaats voor de beklimming van de Helags. Met zijn 1796 m is hij de hoogste berg van Zweden onder de poolcirkel. Het wandelen in Grövelsjön is ons zo goed bevallen dat we ook hier een trekking willen doen. Om te trekken hebben we rugzakken nodig. Dat is onze missie voor vandaag.

In Ljungdalen is alles gesloten behalve een sympathiek burger restaurant. We eten huisgemaakte hamburgers met zoete patat frieten en komen buiten met ronde buikjes en 2 geleende rugzakken van de uitbaters. Waw! Hoe eenvoudig is dat! Onze uitstap naar Helags krijgt vorm.

Helaas is de camping in Ljungdalen één en al tristesse. We rijden verder naar Storsjö Fiskecamp, een prachtig gelegen camping aan het Storsjön meer, 15 km verder. Het is er heel mooi en het loopt er vol mannen in vistenu. Er is een restaurant, een sauna en een fantastisch meer dat uitkijkt op de bergen.

Do do

We genieten van een rustige namiddag, duiken in het meer en klinken op onze 3000ste kilometer.

Zie die wolken!
Happy boy.

‘s Avonds kijken we op groot scherm naar de Rode Duivels.

2 gedachtes over “3000 km skål!

 1. Hilde schreef:

  En ze hebben gewonnen ! Yes !
  Skoll op de 3000 km..
  Dikke kus

  Like

 2. Wlly Poelvoorde schreef:

  Waw de 3000 km is binnen!!!Dikke proficiat alle 4. Geniet maar van het mooie weer, hier is het nat,nat,nat!!
  Kusjes en knuffels van mapa

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: