Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

25 juni 2021, Funäsdalen

We ontwaken met een triljoen muggen op onze binnentent. Telkens de rits opengaat glippen er wel een paar naar binnen. Gelukkig zijn ze traag en zeer makkelijk dood te meppen. Buiten de tent valt het gelukkig zeer goed mee. Er is een windje. De aanval blijft voorlopig uit.

Maar dan gaat de wind liggen en zijn ze daar terug. We zijn allen kort geshort en onze benen worden aangevallen. De opruimactie gaat een versnelling hoger en we laden al trappelend de fietsen. Om 10:30 zijn we en route.

Voor de 3de dag op rij zeggen we tegen elkaar dat dit de mooiste route is die we al gefietst hebben. De bergtoppen tekenen zich af aan de horizon. Het is groen, desolaat en de zon schijnt de ganse dag.

We rijden door Tännäs, een skidorp. De skipistes zien eruit alsof iemand de berg met een tondeuse te lijf is gegaan en halverwege is gestopt. In Tännäs willen we muscusossen gaan zien. Er is een begeleide tour die start om 13u. Jammer voor ons start de tour met een rit van 8 km bergop met eigen wagen. We mogen niet mee in het busje van de gids. Corona… Een taxi zal ook niet lukken. Er is er maar 1 in Funäsdalen (15km verder) en het is midsommar avond en iedereen is very busy. Het gebouw huisvest ook een brouwerij en ze verkopen biertjes. We mogen iets drinken op het terras en krijgen een zakje chips gratis als troostprijs. Wanneer het gezelschap vertrekt achter het lege busje kookt Bart een middagmaaltje op het terras. Maar we zijn wel ontgoocheld dat we de muscusossen niet hebben kunnen ontmoeten.

Geen muscusos

We rijden verder naar Funäsdalen, onze eindbestemming voor vandaag en supermarktstop. Omdat het niet ver meer is naar de windhut mag Ramon zijn lievelingsfruit in de kar leggen. Een watermeloentje! We doen nog een terrasje in de zon en zoeken onze hut op voor de avond.

Vanavond is midsommar evening en een prachtige avond. Zoals steeds wordt de avond ingeluid met een verfrissende plons. Daarna klinken we met een alcoholarm biertje op het feest van de natuur.

De wolk dreef weg.
De mug hangt daar nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: