Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

27 april 2021

Na de inpaksessie en 2 kannen koffie zwaaien we Rachel uit. Gert-Jan en Nika zijn al vertrokken naar het werk en de gastouder – zeg niet dagmoeder in Nederland maar gastouder. Vandaag fietsen we naar Dinkelland. Het waait 3 Beaufort vanuit het noorden. Ja dat voelen we. Gelukkig loopt onze route van veen naar bos naar veen, er komen bijna geen autowegen aan te pas.

Onder de bomen met de zon is het goed!

Het Haaksbergerveen, het Witte Veen, het Amtsvenn, Lutterzand, … de natuurgebieden vliegen ons rond de oren. Ook de Hollanders op de fiets vliegen ons rond de oren. Vandaag is Koningsdag, een vrije dag.

Aan menig huis wappert de vlag op 3 Beaufort

Vandaag rijden we voor een groot stuk langs de Dinkel, een uit de kluiten gewassen beek van 89 km in totaal.

Dinkel!

De dag kabbelt als de Dinkel, we rijden over schattige bruggetjes tot aan onze camping aan de Dinkel. We logeren op natuurcamping de Olde Kottink en krijgen er de beste koffie sinds de Nederlandsche grenze. Bij het inchecken worden we onthaald als in een 4-sterrenhotel, met een zalige espresso aan een gigantisch bureau met haardvuur en jachthond!

Onze spot is hangmat proof
10 minuten daarvoor was hij misselijk

2 gedachtes over “Happy birthday Willem-Alexander

 1. Doreen schreef:

  Nanou is precies nog altijd in de weer met haar Franse woordjes (en dat op Nederlandse bodem ;-)). Zeg mij niet dat jullie die hangmatten ook meehebben?! Wonderbaarlijk wat er allemaal in die fietstassen zit!

  Like

  1. soireecongee schreef:

   En dan heb je onze zwemband nog niet gezien! Ik verwonder mij er ook elke dag over wat er allemaal in die zakken zit 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: