Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

25 – 26 april 2021

We nemen rust in de cocon van Rachel, Gert-Jan en Nika in Haaksbergen. Ze wonen op een oude boerderij temidden van een prachtig natuurgebied. Er is niets anders dan rust, groene vergezichten, fluitende vogels en 2 hanen die heel hard hun best doen om als een haan te klinken. Voorlopig klinkt hun gekukel als een langzaam krakend scharnier. Maar ze zijn nog jong, het komt wel.

Alles krijgt een grondige schrobbeurt, de fietsen, de kleren, de reizigers.

Het is een zaligheid om terug propere kleren te hebben en in bad te weken. Ramon zijn broek ondergaat een metamorfose en ziet er opnieuw spikkerdespam uit.

We kennen Rachel en later ook Gert-Jan van onze trail weekends in de Vogezen en de Ardennen. Een rondje rennen – zeg in Holland niet lopen als je gaat lopen maar rennen – in het natuurgebied naast hun huis mag dan ook niet ontbreken. Kleine Nika gaat in de kar, Ramon en Nanou gaan ook mee, Bart op de fiets en weg zijn we, bij valavond, mijn favoriete moment van de dag. Het licht en de lucht zijn warm, er zijn veel vogels te spotten en veel reeën op ons pad. We observeren kieviten die hun broedsel beschermen en elke duif of kraai die in de buurt komt tot ver buiten de broedplaats achterna jagen. Een moeder gans met 2 kuikens steekt verwaand haar kop in de lucht als ze de kieviten over zich heen ziet scheren.

Het niets doen doet deugd. We prutsen de dag door, eten lekker, en veel, waaronder mierzoete tompoezen om komende Koningsdag te vieren.

Tompoezen voor Koningsdag… toxic!

De kinderen doen wat schoolwerk en amuseren zich met baby Nika, met de piano in de living en komen het huis enkel uit wanneer ze er de opdracht toe krijgen. Om te rennen of te gaan wandelen of een tompoes te eten in het zonnetje.

Vanaf morgen rijden we richting Schiermonnikoog. We plannen de route via Komoot met de hulp van Gert-Jan. De 180 km naar Schiermonnikoog worden er 280 en slingeren van natuurgebied naar natuurgebied. Het ziet er goed uit! Hopelijk is het bikiniweer tegen dat we in Schiermonnikoog zijn.

2 gedachtes over “Vogels, vrienden en vuile kleren

 1. Annick schreef:

  ♥️♥️♥️

  Like

 2. Hilde schreef:

  De haan heeft inderdaad wat oefening nodig … Veel succes richting Schiermonnikoog. Hopelijk is er wat minder wind dan bij ons vandaag.
  Dikke kus,
  Hilde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: